Publicitat
Comunicació · 2 de Maig de 2020. 12:26h.

Periodistes que van restar importància al virus

Helena García Melero, Pilar Rahola, Toni Soler, Toni Cruanyes, Cristina Puig i Antoni Bassas, entre d'altres

Periodistes que van restar importància al virus

El compte de Twitter @CensuratNews ha difós un vídeo amb diversos talls de televisió, molts de TV3, i de premsa per denunciar "l'eslògan 'virus de la por'. Hi apareixen professionals de TV3 com Helena García Melero, Toni Cruanyes i Cristina Puig i d'altres com Antoni Bassas o Josep Cuní.

L'usuari creu que el terme "que tant s'ha repetit des dels mitjans, no ha estat casual, ha estat una consigna de laboratori". "La crisi ha posat de manifest, una vegada més, la profunda crisi periodística del país, més amoïnada per manar, que per fiscalitzar els que manen", afegeix.

El mateix usuari detalla un a un els talls en els quals sustenta aquesta tesi en un fil de Twitter. Per exemple. el 30 de gener Toni Soler feia burla de "l'alarmisme" generat amb el coronavirus i demanava "treure's la mascareta" en un gag a l'Està Passant.

El 3 de febrer el secretari de Salut pública del Departament de Salut, Joan Guix, va dir al Tot es Mou de TV3 que "no creiem" que el coronavirus es pugui convertir en "un problema de salut pública". Aquell mateix dia la televisió pública es va fer ressò que el 3 de febrer la Xina va acusar els Estats Units de "propagar la por" pel coronavirus.

El conseller d'Administració Pública i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, va afirmar el 10 de febrer que l'administració podia garantir el MWC: "No podem permetre que se'ns inoculi el virus de la por". Aquell mateix dia, TV3 titulava en una peça informativa que "Sony també s'encomana de la por", quan la companyia va anunciar que no aniria al MWC perquè prioritzaven la seguretat i el benestar dels seus clients, socis i empleats.

La presentadora del programa Tot es mou, Helena Garcia Melero, va preguntar el passat 11 de febrer sobre "l'epidèmia de la por" a l'expert en tecnologia, especialista en intel·ligència artificial i xarxes socials, Josep Maria Ganyet. En el mateix programa, la col·laboradora Marta Roqueta va dir que tenia més por de "la grip" i "el racisme" que del coronavirus. "Els asiàtics en si mateixos no porten el virus", va afegir. La periodista Pilar Rahola també hi va participar i va afirmar que no s'acabava de creure les raons per les quals les grans empreses no venien al Mobile.

El programa Preguntes Freqüents va entrevistar el 15 de febrer al doctor Corbella, que també va parlar del "virus de la por" després que la periodista Cristina Puig li preguntés pel "pànic i la psicosi" arran del coronavirus. "Xerrem una mica de la por?", li va demanar Puig.

Daniel López Codina, matemàtic del BIOCOM-SC UPC, va anar al Totes Mou el 18 de febrer i va assegurar que la grip mata més i que "és difícil d'entendre l'alarmisme". Una setmana més tard, el programa que presenta Melero insistia a comparar les dades de la grip i el coronavirus per tal de relativitzar el "virus de la por".

Entre els dies 25 i 28 només van donar veu als experts que venien el relat del "virus de la por". Els matins va entrevistar el coordinador del servei d'atenció psicològica del SEM, Andrés Cuartero; i Helena García Melero a un metge de família de Venècia i un farmacèutic.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#32 Juli Loras, Tortosa, 03/05/2020 - 16:01

El que conteu és la meitat de la veritat, i ja sabeu el que es diu, encertadament, de les mitges veitats i de les veritats a mitges. L'altra meitat la constitueixen els epidemiòlegs, viròlegs i especialisgtes en salut pública i no dos o tres, sinó tots els que van donar la cara. Tots van menystenir l'epidèmia i el seu perill.

#31 Neferu, Barcelona, 03/05/2020 - 14:10

Esta gentucilla repetían lo que decía la ínclita inepta Vergés, Guix, Mitjá, Trilla. Y luego se han tenido que tragar los sapos pero, como tienen buenas tragaderas se los han pasado sin problemas y sin sonrojo.

#30 Pan con tomate y jamón Ibérico, Catalaunia quo vadis, 03/05/2020 - 10:15

Bueno, pues no sé de que nos extrañamos... estos son de la misma secta que decía que la independencia en 18 meses... lo de "el govern del millors..." "en europa nos recibirán con los brazos abiertos..." y en general... "som collonuts..." como pitonisos y tocapelotas no tienen precio...

#29 Luca, Bcn, 03/05/2020 - 09:29

Todo el mundo trabaja el desconfinamiento con R a 0,3-0,5.
Nosotros ni sabemos nuestro R, ni nacional ni por CCAA ni por província.
Estamos jugando a la lotería con nuestra propia vida y la de los demás ciudadanos.
Podría preguntar esto en la próxima rueda de prensa, Sr. Rius.

#28 A., Barcelona, 02/05/2020 - 23:44

La culpa pel nostres dirigents patriotes sempre és de l'Aznar, Madrit, Trump i el Rei Felipe. SEMPRE. Desgraciadament pels que vivim a Catalunya (siguem llacistes o no) és que els polítics patriotes són moooooolt curts. Tenen una inteligència dubtosa i les conexions neuronals no els hi rutllen bé. Patètics