Publicitat
Comunicació · 13 de Setembre de 2019. 18:16h.

Periodistes sota pressió

Ambient hostil a la prensa pel procés

El procés ha generat un ambient hostil als mitjans de comunicació almenys per als periodistes que treballen en mitjans estatals o crítics, sobretot a l’hora de cobrir manifestacions en directe. L’últim exemple va tenir lloc dimecres passat, durant la Diada, quan alguns van ser pressionats, increpats o empesos mentre intentaven fer la seva feina.

Un grup de joves va escridassar un corresponsal de La Sexta moments abans d’entrar en directes des de les portes del Parlament. Els manifestants es van situar darrere del periodista -algun d'ells amb la cara tapada- i van cridar reiteradament “premsa espanyola, manipuladora!” per tal de boicotejar la connexió informativa.

Un incident similar és el que va viure una reportera d’Antena 3 Noticias mentre intentava explicar en directe els aldarulls que s’estaven produint als voltants de la Cambra catalana l’Onze de Setembre a la nit. Una manifestant -amb la cara tapada amb una estelada- es va col·locar just al costat de la periodista per cridar-li a cau d’orella “puta Espanya”, mentre que un altre dels concentrats desplegava una bandera independentista darrere de la corresponsal.

D’altra banda, un col·laborador d'e-notícies, Edorta Moreno, també va ser agredit al Parc de la Ciutadella per part d’un grup d’independentistes que pretenia irrompre al Parlament després de la manifestació de la Diada. Diverses persones amb el rostre tapat el van empènyer, insultar i amenaçar al crit de “com no marxis d’aquí, et trenquem la cara”.

A més d’això, cal recordar l’agressió que va patir la periodista de TVE Ángela García durant una connexió en directe aquesta Diada. Un grup d’independentistes van llençar-li una pedra i aigua, mentre que uns altres van tirar pel terra el trípode de la càmera.

El Grup de Periodistes Pi i Margall condemna aquests fets i denuncia “assetjament de radicals a periodistes” durant la Diada.”Els periodistes hem de poder fer la nostra feina en llibertat”, manifesten en un comunicat, on reblen que “la llibertat d'informació és fonamental perquè un país democràtic funcioni”.

“El dret a la lliure informació és bàsic. I a Catalunya, a causa de la passivitat de la Generalitat, s'ha instal·lat una mena de barra lliure en la qual els radicals poden obstaculitzar la tasca dels periodistes que no els hi agraden”, afirma el Grup de Periodistes Pi i Margall.

Periodista de La Sexta, espera entrar en directe mentre li criden "premsa espanyola, manipuladora"
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Pedro , MADRID, 16/09/2019 - 13:38

Hombre, lo de antena 3, vale, lo de televisión española, perfecto, pero lo de abucheos al periodista de la sexta, deberían hacérselo mirar. Al menos cuando diga a un grupo de gente que finjan abuchearle, que no se le filme cuando los prepara antes de salir al aire que se nota mucho.
Simplemente patético.

#9 rosa, Barcelona, 14/09/2019 - 10:46

Som pacífics.....només va ser una broma, això si cara tapada per si cambien les tornes que no ens reconeguin!!

#8 Leonor, Figueres, 14/09/2019 - 10:23

Si son periodistas de la sexta no pasa nada. Su jefe es uno de los promotores del pruses

#6 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 13/09/2019 - 23:31

Hay que ver cómo está el mundo de las somriures grogas: a niveles pantojiles ("dientes, dientes, que es lo que les jode"). A seguir así, muchachos, que estáis dejando Cataluña de dulce con vuestras payasadas que os dañan a vosotros y os hacen perder simpatizantes para la causa esteladofascista.

#5 Argonauta, Argos, 13/09/2019 - 21:39

Y eso no es peor que poner el himno? No se persigue de ninguna manera?