L'exredactor en cap de política de La Vanguardia compara Espanya amb "la Veneçuela de Maduro"

El periodista Jordi Barbeta i la professora de Dret Constitucional, Montserrat Nebrera, han tingut una enganxada durant la tertúlia a Els Matins de TV3 després que el primer, en diferents ocasions, comparés Espanya amb la Veneçuela de Nicolás Maduro.

"Comparar Espanya amb la Veneçuela em sembla surrealista", li ha etzibat finalment Nebrera. Barbeta, però, ha defensat que "en la qüestió del procés, empresonant adversaris polítics, impedint la investidura d'un membre electe que tenia la majoria, utilitzant el TC per destituir càrrecs electes... tot això són coses que han passat a la Veneçuela de Maduro".

"Això no és cert", ha replicat Nebrera, a més d'explicar que "la Veneçuela de Maduro és un sistema presidencialista on justament el Parlament li ha dit que ja està bé". Barbeta, però, ha insistit que "s'agafa tant a la Constitució el senyor Maduro com el Guaidó. I aquí passa el mateix".

"Però quina Constitució? que això no està a la Constitució!", ha exclamat la també exdiputada del PPC. Barbeta, però, ha repetit que el sistema era "el mateix que el Maduro" i ha assenyalat que "el Tribunal Suprem de Veneçuela va decidir que manaven ells en comptes de l'assemblea. M'entens o no?".

"No! no! Però que dius!", ha exclamat Nebrera, però el periodista ha insistit que "han fet i desfet com els hi ha donat la gana". La moderadora, Lídia Heredia, ha opinat aleshores que "potser no cal comparar-ho tot", però Barbeta ha replicat que "sí, perquè hi ha molta hipocresia política amb el tema de defensar la democràcia i la Constitució".

Tot seguit ha intervingut l'exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, per afirmar que "de moment aquí els únics que han anat de la llei a la llei han estat els franquistes. Van anar de la llei franquista a la llei democràtica". "Votada pels catalans per majoria. Eren tots franquistes", ha ironitzat Nebrera.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#41 L'escudella barrejada, Capetown del Llobregat, 30/01/2019 - 13:09

Nois, pleguem de perdre el temps, el problema gros que patim es diu "autonomíes". Aquest regne de Taiifas invent de A. Suarez era previst que s'anès transformant en un galliner, cosa que tothom pot copsar facilment, el darrer exemple son els taxistes que semble depenen de la voluntat dels alcaldes per no dir res de les "DECLARACIONS" dels imbèci

#40 M, Sabadell , 29/01/2019 - 22:13

Este tipo de declaraciones y otras muchas por el estilo, deberian difundirse por Europa para que corroboraran las falsedades y falacias del mundo independentista.

#39 Lolo, Barcelona, 29/01/2019 - 21:30

Barbeta, pliega y para casa.

#38 Tirant, Bcn, 29/01/2019 - 18:54

Les tertúlies de TV3 són surrealistes, per riure si no fos perquè aquesta televisió la paguem entre tots. Els tertulians, inclòs el moderador o moderadora, són sempre separatistes. De tant en tant conviden a algú que no ho és perquè entre tots, inclòs el "moderador" o "moderadora" ho facin picada i el aixafin. Una tàctica pròpia de dicta

#37 Jordi BR, L'H, 29/01/2019 - 17:26

És més que evident que Maduro hauria d'abandonar Veneçuela, però seguint els criteris sectaris el que està passant a Veneçuela seria encara més cop d'Estat, perquè a Guiado no l'ha triat ningú com a president i s'ha autoproclamat. Està havent morts… em podeu explicar perquè no us sembla un cop d'Estat?

#37.1 Chris, Lleida, 29/01/2019 - 20:50

Morts ja n'hi havíen, i molts. No oblidis que Caracas ha sigut considerada la ciutat més perillosa del 2017. Abans d'aquests events, a Caracas hi havía vida també.No es quedi amb els titulars, què el què passa ara és el desencadenament d'anys de Chavisme, d'empobriment de la gent, inflació de preus desorbitants, i tiranía de poder.

#37.2 Albert, BCN, 29/01/2019 - 21:21

Jordi no es un golpe de estado porque la constitución venezolana lo permite, en concreto se trata del articulo 233, te puede parecer raro pero gracias a ese articulo se puede subvertir un gobierno que impidio que se presentara la opsicion y esta provocando un exodo historico de venezolanos que han de escoger entre morir o huir.
De nada.

#37.3 Jordi br, L'h, 30/01/2019 - 00:24

Te has leído el artículo o un digital barato de estos que dice que el 233 lo ampara? Leelo y no te avergüences Albert. El chavismo sustituyó un gobierno corrupto que vivia del analfabetismo al que llevo al pais; luego Sl chavismo se le fue todo de las manos, pero si en Catalunya hubo golpe de estado en Venezuela mas. Para mi ni uno ni otro

#37.4 Neferu, Barcelona, 30/01/2019 - 12:23

Lo ha elegido la Asamblea Legislativa si no estoy mal informada