Publicitat

La portaveu del Govern s'enfada perquè li pregunten el mateix que l'humorista de TV3

Peyu, a Palau

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha patit en les seves pròpies carns el mateix que devia sentir la reina Letizia i la infanta Leonor. El director d'e-notícies, Xavier Rius, li ha preguntat si "vostè s'imagina que jo li digués ara que el que m'agradaria és que me la xupés o que me la xupés un menor?" i ha recordat que "això és el que han fet dos humoristes de TV3 i és un mitjà públic".

"Vostès han parlat de la degradació dels mitjans públics a Catalunya? Com es pot arribar a aquest extrem? Vostè s'imagina que la brometa l'hagués fet un espanyolista, un unionista o un constitucionalista sobre alguna altra persona de l'altra banda?", li ha demanat.

En la resposta, Plaja ha indicat que "em sembla una falta de respecte" i ha afegit que "en els termes que ha formulat inicialment la pregunta no són respectuosos i no són ni tan sols tolerables en una sala de premsa, ni de Govern, ni d'enlloc". "Considero que al Govern no li pertoca entrar a jutjar els continguts de TV3 ni tampoc entrar a valorar els límits de l'humor", ha assenyalat.

La portaveu del Govern ha remarcat que "ens consta" que la direcció de TV3 i la CMMA estan analitzant el cas i ha recordat que hi ha organismes com el CAC "per determinar si els continguts són més o menys encertats". "El seu pronunciament segurament serà més complet al que pugui fer jo en nom del Govern", ha afegit.

"Com a Govern, el que sí que ens plantegem és el model de televisió pública que ens cal i és un model de mitjans públics que emparin la llibertat d'expressió, però que també les faci compatibles amb la lluita contra el masclisme i altres manifestacions que denigrin col·lectius" i ha subratllat que "la llibertat d'expressió sempre, però de manera compatible amb manifestacions que denigrin o vexin a les persones". "Lamento moltíssim que ho redueixi a un episodi d'humor o llibertat d'expressió", ha apuntat el periodista.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#36 De-MAS-Cràzya, Barcelona, Lemmings Land, 02/11/2021 - 21:54

A la vocera le parece deplorable la brometa en boca del periodista Xavier Rius, pero no en la de los cualquier cosa menos humoristas Peyu y Jair.

#35 Marti, Palafrugell, 27/10/2021 - 11:51

Poc encertada la manera de preguntar.
Dit això, és penós que una portaveu tingui de portar escrita la resposta a una pregunta que sabia que li farien i no s'atraveixi a improvisar o portar memoritzada la resposta. Nivell molt baix.

#34 pepe, Andorra, 27/10/2021 - 10:39

ves antifaz? los impuestos q tu pagas, sirve para pagar a una pico de oro, q no solo no contesta, si no q se permite el lujo de tirar balones fuera con el habitual lenguaje politiques mientras insulta a diestro y siniestro la imaginación de todos los q pagáis impuestos. Para un demagogo como antifaz, q esta cobre 50.000 pavos al año, es normal.

#33 Alberto, Alcorcón, 27/10/2021 - 08:53

Pues en la foto tiene cara golosona y con las manos parece indicar que está esperando recibir el regalo. Faltó quizá negociar la carrera.

#32 Josep, Nos vamos directos a la m, 27/10/2021 - 07:20

Señor Rius, tenga cuidado que es gente muy vengativa

¿Ningún otro periodista en la sala mencionó el suceso? Qué "prensa" más sumisa y obediente tenemos en el corral catalanista, qué suerte tienen

Por cierto, hay libertad de expresión cuando TODOS pueden expresarse en libertad, no sólo los del régimen gobernante