Publicitat
Comunicació · 15 de Juny de 2022. 12:06h.

Plaja diu que no criticarà mai un periodista

La portaveu oblida que li va dir "racista" i "masclista" a Xavier Rius en roda de premsa

Plaja diu que no criticarà mai un periodista

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha defensat en una entrevista al programa Els matins de TV3 que els periodistes que assisteixen a les rodes de premsa posterior al Consell Executiu "fan la seva feina" i ha afegit que "no seré jo mai qui critiqui un periodista, només faltaria".

Plaja oblida que el passat mes de novembre va acusar el director d'e-notícies, Xavier Rius, sense que hi estigués present perquè li havien retirat l'acreditació; de ser un "racista" i un "masclista" durant la roda de premsa oficial al Palau de la Generalitat.

La portaveu va dir aleshores que se li havia retirat l'acreditació després que "se li hagi dit diverses vegades que ni les formes ni el to de les seves intervencions respectava els mínims de comportament" i el va acusar també de vulnerar "el codi deontològic de la professió".

El Govern, en efecte, va retirar l'acreditació al director d'e-notícies després que preguntés a la portaveu sobre la "degradació dels mitjans públics a Catalunya" després del comentari d'un humorista, penjat a xarxes, en el que afirmava que el que li agradaria és que la reina Letizia o la seva filla li fessin una fel·lació. El TSJC, posteriorment, va ordenar que se li retornés l'acreditació al periodista.

Patrícia Plaja també va manifestar que "a més, aquesta persona ha aprofitat de manera reiterada les seves compareixences per fer discursos de caràcter racista i de caràcter masclista", però no va aclarir la base d'aquestes acusacions.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 Coaner, Martorell, 16/06/2022 - 18:21

Vaja, jo sempre li dic cagarro al Javier.

#9 pepe, andorra, 16/06/2022 - 10:59

confunde interesadamente a periodistas con los cronistas y juglares de los q tiene a sueldo para q canten sus supuestas loas. en todo caso, no comprendo como alguien medianamente serio, puede pasar mas de veinte segundos, si no es por trabajo, claro, aguantando las mentiras y la propaganda de esta vasallo de su señor feudal. Estos, son los peores.

#8 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 16/06/2022 - 08:59

En un político, no existe la palabra mai.

#7 Arnat, Barcelona, 15/06/2022 - 16:48

Aquesta sap la lliço que sempre que obri la boca ha de mentir i enganyar, que son les dues obligacions que sustenten l'edifici doctrinal d'aquesta banda de farsants. L'atzagallada que van fer a un professional del periodisme que no combrega amb rodes de moli, va ser de jutjat de guardia, i justament el bó d'en Rius va tenir sort de la Justicia.

#6 Jos, VNG (Ghost Republic), 15/06/2022 - 15:38

A veure sr Rius que ells només consideren periodistes als de la seva corda. Els dels massatges i d'altres coses que queden malament escriure ara....