Publicitat
Comunicació · 26 d'Agost de 2008. 20:03h.

Plega el director general de Comunicàlia

Josep Maria Torrent s'acomiada després de cinc anys al càrrec

Plega el director general de Comunicàlia

Jaume Gilabert, al centre, president de Comunicàlia i de la Diputació de Lleida

Josep Maria Torrent ha deixat el seu càrrec a Comunicàlia, l'empresa creada per a la gestió i administració dels recursos del Consorci Local i Comarcal de Comunicació (CLCC), presidida per Jaume Gilabert, el president de la Diputació de Lleida. En una carta adreçada als mitjans, Torrent afirma que "el 30 de juliol passat vaig cessar en el meu càrrec de Director General de COMUNICÀLIA, S.A. Han estat cinc anys intensos de treball il·lusionador al capdavant d’una empresa i d’una institució, el Consorci Local i Comarcal de Comunicació, que han esdevingut una de les eines bàsiques en l’impuls de la comunicació de proximitat, sobretot, la ràdio municipal i la televisió. Una i altre –juntament amb la premsa—són els dignes dipositaris de la vella tradició de mitjans de comunicació locals i comarcals que sempre ha tingut el nostre país".

"Han estat cinc anys en que des de COMUNICÀLIA s’ha tingut clar que la labor social de les ràdios municipals havia de tornar a aparèixer a l’aparador públic, havia de reivindicar-se perquè la societat valorés justament la seva tasca. I, francament, ho ha fet amb fermesa, tal com demostren les conclusions del seu primer Llibre Blanc. També hem treballat decididament amb consolidar la televisió local potenciant la qualitat dels seus continguts, i acompanyant el sector cap a la seva definitiva legalització. Sempre he pensat que l’èxit de la televisió local passa per aconseguir –entre altres coses-- que tant en l’aspecte tècnic, com en el dels continguts el telespectador la percebi com una televisió més. Quan això ho aconseguim plenament, el gran actiu que representa la proximitat –estar a la primera línia de la comunicació-  el convertiran en un mitjà encara més útil i competitiu", afegeix.

"Això és el que durant aquest temps, amb encerts i errors, he intentat fer des de COMUNICÀLIA: fer més visible la ràdio municipal; millorar la qualitat dels continguts de la televisió local i ajudar a crear un sector audiovisual descentralitzat que sigui una de les bases fortes de l’espai comunicacional català. Per mi ha estat un orgull personal i professional haver pogut treballar amb un equip sòlid i competent, i haver estat en contacte amb un sector –públic i privat—viu i enèrgic que lluita per tirar endavant els seus projectes, i que coneix perfectament el significat de les paraules esforç, sacrifici i il·lusió. A tots us vull agrair el vostre suport i la vostra confiança", conclou.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 prod, barcelona, 10/10/2008 - 14:21

Em sembla una vergonya la situació de Comunicàlia i el criteri amb el que s'està actuant des de Lleida. o s'ho fan mirar, o en 4 dies s'acaba la història.

#3 Pere, Barcelona, 28/08/2008 - 09:03

Però, serveix per alguna cosa Comunicàlia apart de per fer la bola a CiU i quedar-se els diners de les campanyes de publicitat dirigides als mitjans petits????

#2 gold, sabadell, 27/08/2008 - 12:14

Un altre carrec a disposición d'un periodista servicial a un partit, com sempre va ser en Torrent, aixó de Comunicalia, es com la Xarxa;uns a la dreta-centre altres a l'esquerra.I els treballadors ben fotuts ¡¡¡

#1 Josep, Lleida, 27/08/2008 - 09:36

Torrent no ha deixat el càrrec. L'han fet plegar. Els d'ERC han decidit, des de les Diputacions de LLeida i Girona, fotre'l fora per posar-ni un dels seus.
Per cert, Comunicàlia té mala peça al teler. En menys d'un any s'haurà dissolt.