Publicitat
Comunicació · 16 d'Abril de 2021. 12:17h.

Polònia 'retrata' el Procicat

El programa subratlla que "no sabem qui són i no hi ha un registre de les seves reunions"

Polònia 'retrata' el Procicat

El programa d'humor Polònia de TV3 ha fet un gag sobre el Procicat, acrònim del Pla de Protecció Civil de Catalunya, que és l'autoritat que té l'última paraula sobre quines mesures s'han d'adoptar per lluitar contra el coronavirus.

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, pregunta a la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, "qui és el Procicat?". "No sabem qui són i no hi ha un registre de les seves reunions", lamenta la cupaire, que reclama saber "com es prenen les decisions".

Tot seguit, Reguant aconsegueix colar-se en la sala de reunions i es troba una persona que decideix el tipus de confinament jugant a la ruleta, una altra persona, disfressada de Napoleó; fixa el nombre de persones que es poden reunir amb el joc del bingo. "Així es prenen les decisions? Això és de bojos!", exclama la diputada de la CUP.

Aleshores entra a la sala l'epidemiòleg Oriol Mitjà, que demana si s'ha començat la reunió i justifica malgrat passar-se "el dia rajant de les mesures". "Jo per tenir un càrrec el que calgui" al·lega el doctor, que proposa trencar el confinament comarcal "per anar a comprar el meu llibre".

"Prou! Feu el favor de prendre les decisions de manera responsable que la gent n'està tipa ja" i recomana que ho facin "com ho fem a la CUP": "convoqueu una assemblea i exposeu tots els punts de vista, marxeu, reflexioneu, feu esmenes, voteu en grups petits, torneu a convocar l'assemblea, surt empat; torneu a convocar l'assemblea, us enfadeu; sortiu a fumar un piti, comenteu com trobeu a faltar el David, torneu a votar..." "I abans no heu decidit res ja ha mort el 90% de la població. És això", sentencia Argimon.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Sergi Sergio, Barcelona, 16/04/2021 - 14:50

El procicat son 4 amiguetes de ERC que se reunen con la Verges y deciden lo que les sale de la entrepierna cada semana, esta prohibiremos esto, la siguiente esto otro y para la otra vamos a restringir todo esto, estan encantados, con barra libre para decidir lo que les venga en gana. Se lo pasan pipa.

#2 Marcial, Santa Coloma, 16/04/2021 - 14:23

Un retrato naif para querubines, típico de polonia. La realidad es mucho más jocosa, y les Incomoda más.

#1 Daniel, Tokio, Texas, 16/04/2021 - 12:47

Por una vez me da la sensación de que se acerca bastante a la realidad. No sé por qué,,,