Publicitat

Puigdemont va atorgar dos milions d'euros a El Punt-Avui i uns 70.000 al Diari de Girona quan va arribar a president

Premsa amiga

El director del Diari de Girona, Jordi Xargayó

El director del Diari de Girona, Jordi Xargayó, ha revelat aquest dimarts que durant el primer any de presidència de Carles Puigdemont la Generalitat va atorgar 2,3 milions d'euros en publicitat per a El Punt-Avui, mentre que el Diari de Girona va rebre poc més de 70.000 euros.

Xargayó, que ha intervingut aquesta tarda en la presentació del llibre 'Estàvem cansats de viure bé' del periodista Albert Soler, ha denunciat que a través de la política de subvencions de la Generalitat "es limita totalment la llibertat d'expressió" i ha revelat l'"aclaparadora" diferència entre les xifres en publicitat que va rebre el Punt-Avui i el Diari de Girona en els darrers anys.

"L'any passat El Punt-Avui va rebre uns 1.300.000 euros i al Diari de Girona vam rebre uns 80.000 euros. El 2016, el primer any de la presidència de Puigdemont, un gironí que el teníem de veí, va premiar -i no perquè fos el seu diari, sinó per filosofia doctrinal de l'independentisme- amb 2,3 milions d'euros de publicitat i a nosaltres ens va donar setanta i pico mil euros" ha admès el director del rotatiu.

Xargayó ha explicat que les ajudes econòmiques en concepte de publicitat "vénen marcades des de dalt". "Des de la política de subvencions de la Generalitat es limita totalment la llibertat d'expressió. S'omplen molt la boca de democràcia i de llibertat d'expressió però hi ha uns condicionants que vénen marcats des de dalt de tot de la Generalitat" ha lamentat.

"Ja no parlo dels mitjans públics, que tots coneixem el grau de manipulació i intoxicació. Des de mitjans dels anys noranta la Generalitat va començar una política de subvencions i d'ajudes a determinats mitjans. En la presentació del llibre a Girona vaig donar unes xifres que eren sobre la diferència en publicitat dels últims anys entre el Diari el Punt i el Diari de Girona i la xifra era aclaparadora, era bestial" ha remarcat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Sergi Sergio, Barcelona, 20/11/2019 - 13:54

El Punt-Avui pero hay muchos otros como el Ara, esas webs nacionalseparatistas tipo el Nacional.Cat, Vilaweb, etc que reciben montañas de dinero publico porque los lectores son 4 gatos mal contados, viven unica y exclusivamente de la pasta que les envia la Generalitat para sus labores de propaganda.

#2 Coque, El centro de Tabarnia, 20/11/2019 - 08:58

No es "prensa amiga" es prensa súbdita.
Periodistas que solo escriben al dictado de su amo y valedor

#2.1 Very, A, 20/11/2019 - 09:17

No es ni prensa. Son correveydiles de los que gobiernan

#2.2 Sergi Sergio, Barcelona, 20/11/2019 - 13:55

Su amo, valedor y pagador, yo te voy a pagar tanto pero tu escribiras lo que yo te diga.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 19/11/2019 - 23:28

El mafioso Trilemont, cuando llegó a Muy HP hizo fue lo mismo que le había enseñado el Padrino: tapar bocas y comprar plumas. Han conseguido que esto sea una autonomía siciliana,y ahora quieren crear su republiqueta siciliana de lazo amarillo y pedos de ratafia.