Publicitat

La Vanguardia i El Periódico no donen el cas Pallerols en portada

Premsa 'amiga'

Portades

La Vanguardia i El Periódico han optat per no incloure en les seves respectives portades la resolució del cas Pallerols, després que Unió hagi admès la seva culpa. La resta de diaris, inclosos l'Ara i El PuntAvui si que informen en primera plana.

D'aquesta manera, La Vanguardia prioritza la inauguració de l'AVE com a tema principal. Com a temes secundaris opten per la "dimissió de 322" a la sanitat madrilenya i pels aturats espanyols, que Brussel·les xifra "en més de 6,1 milions". A la portada també hi ha espai per a l'interès de diversos equips per l'exentrenador del Barça, Pep Guardiola, així com pel retorn de David Bowie als escenaris.

Per la seva banda, El Periódico també aposta per l'AVE com a tema principal, malgrat que la inauguració comparteix espai amb el "canvi de model en la supervisió financera" que constitueix un "marcatge a la banca". Igualment s'informa que el president d'ERC, Oriol Junqueras, "estarà en el Consell per a la transició nacional" i del nou disc de Bowie. La vaga de taxistes també té el seu espai.

L'Ara explica que "Unió paga i evita el judici" i explica que "el partit admet el seu finançament il·legal". ElPuntAvui indica que "Unió admet haver malversat fons públics", malgrat que també destaca que "excàrrecs de Treball i del partit tornen 388.000 euros defraudats".

El Mundo titula "Pacto para que los corruptos de Unió no vayan a la cárcel". El País també informa en portada que "Unió admite que se financió de forma ilegal con dinero de la UE". L'ABC informa que "Unió reconoce su culpa y devolverá 388.000 euros para zanjar el caso Pallerols".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Xavi, Barcelona, 10/01/2013 - 13:53

Com a català em fa vergonya que els principals diaris amaguin corrupció local i manipulin els lectors sobre grans qüestions del país. Mentrestant omplen tantes pàgines amb els defectes dels governs i diaris espanyols... Convençut que això té a veure amb pactes secrets (subvencions, 3%, CiU, PSC...)

#10 Eduardo González Palomar, Manlleu, 09/01/2013 - 21:38

¡Se conoce que hay medios de comunicación en Cataluña que se hacen los suecos en cuanto asoma una noticia contraria al nacionalismo!

#10.1 JdB, La Selva.GI, 09/01/2013 - 22:40

contra el nacionalismo? Saps a qui representa actualment duran i els d'unió? Vius a Manlleu i no saps res de tot això? Coi.

#9 Guillem, bcn, 09/01/2013 - 17:27

La diferència que hi ha entre un pamflet intern de CiU i La Vanguardia és la mateixa que hi ha entre les nigerianes de les rambles i les catalanes de l'avinguda sarrià. M'explico?

#9.1 ui lo me ha disho, ui lo que me ha hesho, 09/01/2013 - 23:59

no fotis que les nigerianes de les Rambles es treballen els pamflets interns de CiU...

#8 Ramon, no hi cap refrany que menteixi, 09/01/2013 - 17:26

No sigueu dolents... m'hi jugo un ou (dels quatre milions que tinc, vull dir conjuntament amb l'àvia Ramona) que, ben aviat, la Rahola, ens farà una gran columna crítica a La Vanguardia Española... en favor de CiU, of course.

(Ep, i si li paguem el que ens demana, també al Periòdico, faltaria més).

#7 guillem, repte d'hemeroteca, 09/01/2013 - 17:25

Algú sap quin tractament va fer La Vanguardia a l'acusació del President Maragall a CiU en el Parlament del 3%??