Publicitat
Comunicació · 2 de Juliol de 2017. 17:33h.

Preparant la reculada

Toni Soler admet ara que "és possible que la independència no es consumi en aquesta partida"

Preparant la reculada

Article de Toni Soler

El periodista Toni Soler ha reconegut que "és possible que la independència no es consumi en aquesta partida" i, en el seu article a l'Ara, admet que això pot passar perquè "l'Estat demostri que té la força necessària per impedir la segregació d'una part del seu territori".

Soler exposa que "això potser serà una demostració d'eficàcia jurídica i policial", però creu que "la idea d'Espanya, la d'Ortega i la d'Azaña i la de tants altres, que es basa en la unitat de destí, haurà rebut un cop decisiu". "La repressió contra el govern català no invisibilitza la diferència catalana, sinó que la ressalta", afegeix.

L'articulista apunta que "a Espanya li caldrà assumir de nou que Catalunya ja no és una part de l'essència nacional, sinó un organisme incorporat, fent palès el fracàs de 300 anys d'uniformisme".

Finalment, Toni Soler apunta que "no és possible fer marxa enrere: els que esperen tornar a posar el marcador a l'any 2006 són uns il·lusos". "S'instal·larà una frontera mental que potser serà més fonda i més difícil de franquejar que una duana física" conclou.

41 Comentaris

Publicitat
#28 patumeiro, Sant Patumet, 03/07/2017 - 14:21

Que listo es el pesebrero este. A mi si me huntaran como a el, hasta con el pito iria a trabajar.

#27 Manolito Goreiro, Torroella , 03/07/2017 - 12:47

Ir de culto para hablar de "unidad de destino" refiriéndose a Ortega y Azaña es el típico ejemplo de alguien que quiere ir de culto sin tener ni idea.
Por otro lado, los indepes ya reniegan de los grandes símbolos republicanos. Lo siguiente es renegar de Albéniz, Pedrell o Granados. Al final sólo creerán en la moreneta.

#26 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 03/07/2017 - 10:27

Eso es prepararse para cronificar la frustración, y transformar el "Plan 2000" de Pujor en el "Plan 2050".

#25 Flanagan, Can pixa, 03/07/2017 - 09:31

Otro con el frustre encima.

#24 Malais, La Llagosta, 03/07/2017 - 07:08

diuen que tant adoren. Y así diez mil detalles, eso si todo sin cometer ilícito penal alguno para disfrutar en libertad de los adelantos del confort y finalmente ser feliz. Así que mi cherrameca es igual de válida que la de ellos, lo que pasa que yo no genero polémica alguna ni tengo notoriedad. Haber si no me extractan ni cortan.