Publicitat
Comunicació · 28 de Maig de 2012. 14:28h.

Primera sentència contra Salvador Sostres

L'Audiència de Barcelona el condemna a vuit mesos de multa per un delicte "d'injúries greus"

Primera sentència contra Salvador Sostres

Sostres, en una imatge d'arxiu

L'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat el periodista Salvador Sostres per un "delicte d'injúries greus" contra el director d'e-notícies, Xavier Rius. La sentència -a càrrec dels magistrats Javier Arzua, Carlos Iglesias i Aurora Figueres- ha estat adoptada per unanimitat.

La resolució judicial imposa una pena de "vuit mesos de multa" amb una quota diària de sis euros que, en el cas d'impagament "serà de privació de llibertat per cada dues quotes impagades". El tribunal ha revocat íntegrament una sentència del jutge penal número 27 de Barcelona, José Luis Ramírez Ortiz, que l'havia absolt prèviament.

L'esmentat jutge -portaveu de la progressista Jueces para la Democracia- havia considerat el setembre del 2011 que termes com "miserable", "lladre", "xoriço", "homosexual" i "indesitjable", entre d'altres, eren simples expressions de "judici estètic o estilístic". També frases com "no ha de ser bo per als teus fills créixer sabent que el teu pare és un lladre".

Salvador Sostres va escriure aquestes opinions al seu bloc, al diari El Matí Digital i en diversos correus electrònics entre novembre del 2009 i gener del 2010. La sentència de la secció segona de l'Audiència Provincial de Barceona considera ara que això atempta contra "el seu honor tant a nivell personal com professional i que existeix un indubitat ànim d'injuriar".

La resolució també considera que Salvador Sostres tenia un "patent ànim d'injuriar" amb expressions que "manquen de qualsevol explicació que les justifiqui" i que són "constitutives d'un delicte d'injúries greus" tipificat a l'article 208 del Codi Penal.

L'actual col·laborador d'El Mundo no havia estat mai -fins ara- condemnat per un tribunal de justícia. L'aleshores president de la Generalitat, Pasqual Maragall, li va posar una demanda, però finalment la va retirar.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#41 Ramon, Barcelona, 29/05/2012 - 21:59

Els que figura que són periodistes, sempre parlant de les seves coses: tites-tites-garrofes... i tu més tites-tites-garrofes que jo... no, tu més... doncs mira que tu... canalla, s'ha acabat el pati, passeu cap a les respectives menjadores.

#39 Séneca, Barcelona, 29/05/2012 - 21:30

És una llàstima que 'perro coma perro'. En Sostres és un rara avis molt complicat d'entendre, però se la juga sovint, encara que si va dir això de'n Rius no cal parlar-ne més: la va cagar. Pel que fa al director de E-N, opino que també és un altra rara avis, sols que en un rol de líder del diari.

#35 Ramon, Barcelona, 29/05/2012 - 18:19

Comentari número 33?... on son els 16 comentaris que falten?... esteu fent un rècord mundial?...

#32 Vilanova, Vilafranca, 29/05/2012 - 14:27

Segur que és la notícia més important d'avui?

#31 Ja era hora, Barcelona, 29/05/2012 - 12:12

malgrat que penso que només és un pobre home amb molts diners (que no s'ha guanyat ell, per cert) , ja era hora.
Aquest nen malcriat ha d'aprendre que no tot s'hi val, si no li van ensenyar de petit ho haurà d'aprendre ara.