Publicitat
Comunicació · 29 de Juny de 2012. 14:17h.

Prisa Ràdio vol aplicar la reforma laboral del PP

Els treballadors denuncien que "té un discurs cara a l'oient, però després en té un altre d'intern"

El president del comitè d'empresa de Ràdio Barcelona, Xavier Sánchez, ha lamentat que la direcció del grup Prisa vulgui fer un segon ERO i hagi trencat l'acord al que havia arribat amb els treballadors per no fer cap més acomiadament fins l'abril del 2013 després del primer que va fer l'empresa l'any passat i que va afectar a 250 treballadors. A més, també ha denunciat que tot i acordar que es pagarien els 45 dies per any treballat, ara l'empresa vol aplicar la reforma laboral del PP i pagar-ne només 20.

En aquest sentit, Sánchez ha manifestat que "en una de les clàusules de garantia de l'acord de l'ERO es va acordar que no hi haurien més acomiadaments durant 18 mesos. Tot just dos mesos després del tancament oficial de l'ERO  et venen amb una segona ronda d'acomiadaments, la qual cosa fa que incompleixin l'acord".

"Hi havien una sèrie de condicions de sortida, 45 dies per any treballat, que també volen passar-se per alt. Estem parlant que ele sortides haurien de ser amb 20 dies, tal i com marca la reforma laboral. És una empresa que cara a l'oient té un discurs, però després en té un altre d'intern".

Sobre Ona FM, el representant dels treballadors ha dit que la tanquen per "motius econòmics", tot i que ha indicat que "no sabem els acomiadaments" que hi haurà. Tot i això creu que "afectaria a la meitat de la plantilla d'esports", entre periodistes i tècnics.

Sobre les negociacions amb la direcció, el president del comitè d'empresa ha revelat que la direcció ha considerat que la vaga d'avui és "preventiva" i que entenia que "els treballadors trencaven les negociacions". També ha apuntat que "vam estar apunt d'acordar un ERO temporal, però la direcció es va desdir".

Per últim, ha informat que el seguiment de la vaga és més del 90% a Catalunya i a la resta de l'Estat espanyol és d'un 80%. En aquest sentit, Sánchez ha expressat que "la programació està totalment alterada" i d'entre tots els programes 'estrella' de la cadena només El Larguero no s'ha  sumat a la jornada de vaga.

Treballadors de Ràdio Barcelona, durant la jornada de vaga
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Dagon, Bcn, 29/06/2012 - 21:40

Típic de l'esquerra, pur cinisme, hipocresia i interessos ocults. Si és quelcom dels demés, tot són crítiques i se l'agafen amb paper de fumar, mai res és suficientment progre, llibertari i igualitari. Ara, si són ells, tot és obscurantisme, mentides i comportament totalitari.

#3.1 Àcrata, Badalona, 29/06/2012 - 23:39

Els sociates són dels vostres, gent de dreta. Per això practiquen polítiques contra les classes obreres i a favor dels poderosos. Els hauríeu d'estar ben agraïts per fer-vos la feina bruta.

#2 Maria Ferrer, Barcelona, 29/06/2012 - 18:13

Actitud normal en la gent que es diu d'esquerra. Molts discursets contra la reforma laboral i després són els primers en aplicar-la.

#1 Jos, VNG, 29/06/2012 - 15:13

D'això que fa Prisa s'en diu cinisme.