Comunicació · 31 de Gener de 2014. 13:05h.

PSC i PPC qüestionen l’estelada de Calçada a TV3

El diputat Pere Calbó acusa la cadena de convertir-se a "la causa independentista"

PSC i PPC qüestionen l’estelada de Calçada a TV3

Calçada, amb l'estelada

El diputat del PPC, Pere Calbó, ha acusat TV3 de convertir-se “a la causa independentista”, arran que el periodista Miquel Calçada portés una estelada a la jaqueta durant la gravació del programa ‘Afers Exteriors’, que s’emet per la cadena catalana.

Calbó, durant la comissió de control a la CCMA al Parlament, ha lamentat que “Calçada, que és comissari dels actes del 1714 sortís en un programa amb una xapa amb l’estelada. Un element clarament de contingut polític”.

“El següent pas quin serà, que els presentadors del TN portin una samarreta del #Sí#Sí?, és l’únic que els queda ja perquè estan fent totes les passes en aquest sentit”, ha afegit el diputat del PPC.

Després ha recordat el llibre d’estil de la cadena catalana i s’ha adreçat al director, Eugeni Sallent per preguntar-li “com justifica vostè la xapa amb l’estelada amb els objectius del programa i l’espai públic?”. “Estan convertint aquests programes a favor de la causa independentista”, ha lamentat.

Per la seva banda, la diputada del PSC, Núria Parlon ha criticat també l’estelada. “A la primera d’etapa d’Afers Exteriors l’enfocament que donava el senyor Calçada a les seves visites era com de catalans pel món, tenia una visió més sociològica i per tant tot es podia admetre”, ha dit.

Però, en aquesta nova etapa, la diputada considera que no és de rebut mostrar aquest símbol independentista perquè “s’està fent una metamorfosi de l’enfoc del programa i ja no té una vessant sociològica, sinó que se centra en anàlisi de conflictes polítics, territorials, ideològics i bèl·lics”.

I això que, segons ha dit, el grup del PSC està d’acord amb la bandera independentsta, En aquest sentit ha explicat que “el nostre grup no té cap problema amb l’estelada, fins i tot vem dir que no estàvem d’acord en prohibir-la en esdeveniments esportius perquè és un símbol de Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#24 Guillem, PPCC, 02/02/2014 - 14:26

A Callejeros han sortit banderes franquistes. Si, franquistes. Simbols del regim i la represió al contrari que la llibertat que simbolitza l'estelada.

No vaig veure ningu del PPSOE dient ni piu.

#23 Estelades al balcó, fins a l'alliberació, 01/02/2014 - 21:48

Financial Times: 'El que fa bullir la sang d'un nacionalista espanyol no és un minaret, sinó una estelada'

Un article de Tobias Buck assegura que la dreta espanyola està 'molt més obsessionada' amb la independència de Catalunya que amb la immigració.

ESTELADES AL BALCÓ FINS A L'ALLIBERACIÓ

#22 Senyeres amb l'estel de llibertat, a pobles i ciutats, 01/02/2014 - 21:30

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Que llueixi i la gent de fora ho vegi .

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades i senyeres.

ESTELADES AL BALCÓ FINS A L'ALLIBERACIÓ!

#21 Culeamuerte, Las Corts, 01/02/2014 - 15:25

Vaya vividor !!! Y con el dinero de todos en la TV púbica !!! Si si, púbica. Ponte a currar y menos ir al bar !!! A curraarrrrrrrrrrr.

#20 fideli, rdnes, 01/02/2014 - 07:53

Psc, qui us ha vist i qui us veu:de ser afusellats a quintacolumnistes...els vostres màrtirs us ho demandaran...