Publicitat
Comunicació · 24 de Febrer de 2012. 12:55h.

Público tanca tres mesos després de la marxa de Zapatero

El diari no ha arribat als cinc anys de vida

Público tanca tres mesos després de la marxa de Zapatero

Roures, amb De la Vega i Tatxo Benet

El diari Público -que es va posar en funcionament al setembre del 2007- tanca la seva versió impresa després que l'empresa editora, Mediapubli, hagi comunicat "que no ha estat possible aconseguir inversors". "Continuarà amb la seva activitat l'edició digital, que té més de 5,5 milions d'usuaris únics i se situa com el quart web d'informació general a Espanya", afegeixen.

Mediapubli justifica el tancament per "la intensificació de la crisi publicitària, la profunda transformació que està patint el sector de la premsa escrita i les dificultats per accedir a nou finançament".

Aquests factors van obligar Público a "acollir-se al concurs de creditors per salvaguardar de la millor manera possible els interessos de totes les parts afectades. Aquesta sol·licitud també va ser presentada conjuntament per l'empresa filial editora del diari El Periódico de Catalunya i de la seva edició digital" .

El dia 11 de gener, la sol·licitud del concurs va ser acceptada pel jutjat número 9 del mercantil de Barcelona. Un cop nomenats els administradors concursals, es va acordar un termini de temps per a que Mediapubli pogués trobar inversors que aportessin una quantitat econòmica suficient com per garantir la viabilitat del projecte en el futur.

Un cop transcorregut aquest termini, no ha estat possible assolir aquests inversors i per això la companyia es veu obligada, d'acord amb l'administració concursal, a cessar l'edició impresa del diari el diumenge dia 26 de febrer.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#15 angel, krddu, 25/02/2012 - 23:26

Ooooooooooh que pena!!!!

#14 Josep, Lleida, 25/02/2012 - 16:53

Me alegro un montón. Una vez más se demuestra que estos panfletos pijo-progres solo funcionan con subvenciones. Que pidan ayuda a su amigo ZP, que fue quien creó toda esta m....

#13 Pepito, bcn, 24/02/2012 - 19:51

Un panfleto que ni para limpiarse el culo, que se puede esperar de un empresario catalán comunista y millonario. Ay que bien ha les ha venido a estos pijo progres la ley concursal aprobada por Aznar, sino te quitaban ahora los cuadros caros y el yate.

#13.1 JORDI, BCN, 25/02/2012 - 00:54

PEPITO I CIA: ES TANCA UN DIARI QUE AL MENYS DEIA LA VERITAT I QUE ALS DE CIU I ALS DEL PP( O SIGUI LA DRETA ESPANYOLA) ELS FRANQUISTA DEL 2000 S'HAN ENCARGAT DE TANCAR, PERQUE NO ELS PERJUDIQUI:
ES UNA PENA PERO AQUEST PAIS ES AIXI
CIU SOU LA VERGONYA DE CATALUNYA. I EL PP D'ESPANYA-
FORA FORA

#12 Miguel, Zaragoza, 24/02/2012 - 19:46

Que el periódico cierre poco tiempo tras la marcha de zapatero es la mayor prueba de que ha habido mucha gente viviendo del dinero público y de subvenciones, es decir, proyectos ideológicos inviables en la esfera de la empresa privada destinados al autobombo del gobierno de turno

#11 Lluís, Tortosa, 24/02/2012 - 17:08

Quina pena! Un diari pamfletari anticlerical i laicista menys. Ale, a fer punyetes.