Publicitat
Comunicació · 8 d'Abril de 2014. 13:01h.

'Publireportatge' a Tremosa a TV3

El candidat de CiU a les europees esdevé protagonista de l'Afers Exteriors

L'Afers Exteriors de TV3 ha visitat, de la mà del periodista Miquel Calçada, les principals institucions de la Unió Europea, en un capítol on l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha esdevingut el principal protagonista. A més de Tremosa, el programa també ha entrevistat l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, el vicepresident econòmic de la UE, Amadeu Altafaj; el portaveu parlamentari, Jaume Duch, i la consultora Erika Casajoana.

Tot i això, és el candidat de CiU a les eleccions europees del proper 25 de maig qui ocupa més part del capítol, de poc més de 40 minuts. Tremosa apareix entrevistat en diferents moments de l'Afers Exteriors: en la seva primera aparició explica els motius que provoquen que a Europa se'l consideri d'esquerres a nivell polític.

Minuts més tard, és de nou el dirigent de CiU qui "obre les portes" a Miquel Calçada del Parlament europeu d'Estrasburg i qui explica al periodista el seu funcionament. Tremosa es queixa dels "300 milions d'euros a l'any" que costa la doble seu per "imposició francesa".

L'eurodiputat també explica que "estem en un Parlament que té menys poder que el de Catalunya", fet que sorprèn Calçada. Finalment el periodista i el dirigent de la federació nacionalista van a sopar plegats. Tremosa menysté els musclos que serveixen i desconfia també de "l'oli que fan servir" els belgues.

"Entre patates fregides i musclos vam acabar parlant del tema, del tema amb majúscules", explica Calçada, en referència al procés sobiranista. Tremosa insta a "fer la feina primer a casa" i recorda que la manifestació de la Diada del 2012 va tenir "molta repercussió" a nivell europeu. "A Catalunya no em som conscients perquè llegim massa premsa madrilenya i pocs diaris globals", lamenta.

Calçada pregunta al polític si "voltarem fora del sistema solar si marxem" i Tremosa recorda que "el món és molt més gran que Espanya. Europa vol països que funcionin i Espanya, tal com està dissenyada, amb el centralisme econòmic i fiscal molt gran, no funciona. Si els catalans ho fem de manera pacífica, cívica, majoritària democràtica i festiva això és imparable".

Tremosa i Calçada
Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Julio, Barcelona, 11/04/2014 - 00:19

Los amantes de Teruel...tonta ella y tonto él...

#22 Manel, Barna, 09/04/2014 - 00:34

He vist el programa i es fals el que dieu.

#21 Pere, Girona,Spain, 08/04/2014 - 17:53

TV3???

ahh, si, aquella televisió que només veu habitualment el 13% de la població catalana i per fer un telenotícies fan falta 1000 persones que cobren sous astronòmics.

Una gran TV

#20 rafa, lleida, 08/04/2014 - 17:10

Políticamente me podéis contar lo que queráis,pero el Miquel se esta poniendo cardíaco de PASTA Y DE COMER, a costa de todos.

#19 Joan, BCN (Gràcia), 08/04/2014 - 16:55

Y SEGUIMOS PAGANDO ESTA TELE-BASURA-POLÍTICA--NACIONALISTA QUE ES TV3.