Publicitat
Comunicació · 24 de Desembre de 2021. 17:15h.

Puigdemont col·loca dos amics a la Generalitat

Xevi Xirgo serà el president del CAC i Josep Riera membre del consell de govern de la CCMA

Puigdemont col·loca dos amics a la Generalitat

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha col·locat a dos amics seus en els càrrecs de renovació de la CCMA i el CAC pactats dimecres passat entre el PSC, ERC i Junts.

El primer és el fins ara director d'El Punt-Avui, Xevi Xirgo, que va escriure a més els dos volums de "M'explico" ("De la investidura a l'exili" i "La lluita a l'exili"). Xirgo substituirà en el càrrec al fins ara president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher. Loppacher portava amb el mandat caducat des del 9 de juliol del 2018.

Xirgo, que va començar a la JSC a les comarques de Girona, és amic personal de Puigdemont. Abans que l'empresa editora d'El Punt assumís el control de l'Avui -i ell fes el salt a la direcció del nou diari-, va dirigir el suplement Presència.

L'expresident el va fer servir per donar la seva versió dels fets des de la seva marxa el 2017. La seva renúncia, a més, afegeix incertesa al diari que ha estat venut dos cops per un euro: primer l'Avui a El Punt i després de la propietat al director general, Joan Vall Clara. El diari ha donat un suport absolut al procés. Fins i tot amb un llaç groc a la solapa.

D'altra banda, el també periodista i fins ara diputat de Junts Josep Riera Font serà membre del consell de govern de la CCMA. També amic de Carles Puigdemont, van estudiar junts a batxillerat a l'institut d'Amer i, posteriorment, a la universitat. Abans del seu pas a la política en l'anterior legislatura havia dirigit El 9 Esportiu fins al 2012.

Com a diputat de JxCat ha estat molt bel·ligerant precisament en les comissions de control de la CCMA on no ha estalviat crítiques al director de TV3, Vicent Sanchis, perquè la cadena no hauria estat, en la seva opinió, a l'alçada en algunes informacions o episodis del procés.

 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 25/12/2021 - 10:33

"Me explico" ("De la investidura al exilio" y "La lucha en el exilio") El título hubiera dido mejor así: No me lo explico (De la investitura a la huida y La lucha desde mi paraiso dorado)

#11 Marcial Heredia, el circo de la tele, 24/12/2021 - 22:43

Nada se le puede reprochar. El mocho llevaba años buscando sustitutos para estas plazas, y no sabía estaban al lado; esos amigos del pueblo tan preparados, de la infancia, de cuando de chicos soñaban con vivir de la generalitat. Quedará alguna novia o lagarta de algún club de la comarca. Está en ello.

#10 Pere, Girona, Spain, 24/12/2021 - 22:19

Bufff, una foto sexista, ha de ser censurada.


Jajajajajaja

#9 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 24/12/2021 - 20:40

Nepotismo en el núcleo de sus operaciones

#7 Cap problema, Girona, 24/12/2021 - 19:25

Com que cada dia creen nous xringos, doncs apa, som-hi, endollant les atxes.