Publicitat
Comunicació · 26 de Juny de 2017. 23:01h.

Puigdemont critica “l’absència de pluralitat dels mitjans espanyols envers Catalunya”

Afirma que publiquen informació “totalment falsa”

Puigdemont critica “l’absència de pluralitat dels mitjans espanyols envers Catalunya”

Jordi Basté, el president Puigdemont i Antoni Bassas amb Antoni de Armengol (foto: Generalitat)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat “l’absència de pluralitat dels mitjans espanyols envers Catalunya” ja que diu publiquen informació “totalment falsa”, i ho ha contraposat amb els mitjans catalans dels que ha dit “ens podem sentir orgullosos”. Puigdemont ha afegit que el més preocupant és que els mitjans espanyols “s’hi acostumen amb una normalitat que preocupa, perquè la salut democràtica d’un país té a veure amb la salut dels mitjans que té”.

També ha lamentat que editorials com el que va publicar divendres el New York Times no es publiquin a Espanya. “M’agradaria llegir-lo als grans diaris espanyols perquè crec que aquesta reflexió serena, distant i independent, ajudaria al conjunt de la societat espanyola”, ha declarat.

Puigdemont, que ha participat a la presentació del llibre ‘Mestres de l’entrevista’ d’Antoni d’Armengol, ha afirmat que “el sistema espanyol està corcat” després d’escoltar l’entrevista que Jordi Évole ha fet aquest passat cap de setmana al comissari José Manuel Villarejo. Diu que mentre el corc era “relativament sostenible i assimilable, no passava res, però ara el corc és molt gran i el material se’n comença a ressentir”.

El president, ha assegurat que la independència pot ser “l’oportunitat de regeneració democràtica de l’Estat espanyol”. “Una de les virtuts que pot tenir el procés d’independència de Catalunya és aquest sacseig democràtic d’estructures bàsiques que no s’havien remogut ni durant la transició”, ha afegit afirmant que la independència pot ser “l’oportunitat de regeneració democràtica”.  La presentació del llibre, que ha tingut lloc al Col·legi de Periodistes, ha comptat també amb la participació de l’autor i dels periodistes Jordi Basté i Antoni Bassas.

Sobre les paraules de Villarejo, el president de la Generalitat creu que “haurien representat un escàndol de proporcions siderals en qualsevol altre país” perquè “desprenien una sentor de claveguera molt forta”. I ha lamentat que a Espanya es puguin fer acusacions d’aquesta gravetat “amb normalitat i impunitat” i “arribar a pensar que pot ser normal que l’Estat es defensi amb el crim i la il·legalitat “. “La fortor de les clavegueres en aquest nivell s’ha de sentir més enllà de l’Estat espanyol”, ha afegit.

En aquest sentit, el president ha subratllat que “no es propi de democràcies” que quan es descobreixen fets així “no passi res”. Puigdemont ha assegurat que el que interessa és que el comissari “s’expliqui en seu parlamentària” i s’ha mostrat sorprès que aquest interès no hi sigui al Congrés. “Ha dit coses molt grosses i em costa de creure que el Congrés no tingui interès en preguntar ni en saber. No sé de que tenen por”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#22 Juanca, Sabadell, 27/06/2017 - 13:00

El presi a dedo tiene razón, nada que ver con los medios catalanes que firman editoriales conjuntos por orden del govern

#21 botifler1914, Sinitaca, 27/06/2017 - 12:12

Es verdad Puigdemort, no hay ningún medio español que apoye tus chorradas, al final tendrás que subvencionar el ABC.

#20 M, Sabadell, 27/06/2017 - 11:04

Otra vez como siempre, todo lo español es muy malo y poco democratico, y suerte tiene España de Catalunya en la que todo es fantástico y super democratico.

#19 LuisAlb, ZGZ, 27/06/2017 - 10:55

Lo que el president echa de menos son los medios dóciles y casi al servicio del Govern y del proceso, salvo excepciones que son tildados como traidores. No están acostumbrado a otra cosa.

#18 Pilarín Rahola, República Paellador , 27/06/2017 - 10:18

Los medios españoles han saboteado la candidatura de Puigdemont para ser "Chico pelo Pantene 2017"