Publicitat
Comunicació · 2 de Desembre de 2021. 16:05h.

Puigdemont diu que el New York Times publica "falsedats"

La Unió Europea nega que existeixi l'informe que va fer servir el diari

Puigdemont diu que el New York Times publica "falsedats"

El responsable de la política exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, ha afirmat per escrit que l'informe de la intel·ligència europea que relacionava Rússia amb l'independentisme català no existeix. Aquest informe va ser utilitzat per un reportatge del New York Times. Puigdemont, per la seva banda, acusa el diari de publicar "falsedats".

"El Centre d'Intel·ligència i Situació de la Unió Europea (INTCEN) no és l'autor de l'informe d'intel·ligència esmentat a l'article del New York Times i ignora qui ho ha pogut fer", diu Borrell en resposta parlamentària.

Carles Puigdemont, en un fil a Twitter, ha manifestat "que l'única agència d'intel·ligència europea negui saber res d'un informe que suposadament va elaborar per acreditar els lligams entre Rússia i l'independentisme hauria de fer pensar a algú. Especialment aquells que ho van aprofitar per treure'n rèdit partidista".

Puigdemont ha indicat que "les respostes de la comissió solen ser molt ambigües". "En canvi, a la pregunta sobre el suposat informe de la intel·ligència europea, la resposta que hi fan és d'una concreció evident. Cap ambigüitat en el qual es refugien quan no volen respondre directament però tampoc no volen mentir (la mentida és severament castigada, a Europa)", ha afegit.

"No en són els autors i, per a mi el més rellevant, és que diuen que no saben qui en pot ser l'autor. Dit d'una altra manera: si l'agència de la intel·ligència europea declara oficialment no saber qui pot haver fet l'informe, ens està dient una de les dues coses: 1a: o bé és una agència molt poc intel·ligent perquè ignora qui pot estar creant una confusió que l'acaba involucrant de manera implícita en un informe de la premsa internacional (i això no s'ho hauria de permetre. Si fos el cas, seria de molt ruc admetre-ho oficialment)", apunta.

"O bé que a l'agència d'intel·ligència europea no li interessa estar involucrada en un dossier carregat de falsedats, distorsions i conclusions ridícules que ja han quedat exposades públicament. Ni tan sols que sembli que en sap res o que hi té res a veure", conclou.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 BEJOTA, bcn, 03/12/2021 - 18:09

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO .

#17 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, LES FALSEDATS DE PUIGDEMONT , 03/12/2021 - 15:33

És veritat Puigdemont que tu NO DIUS MAI CAP MENTIDA Tu no ESCRIUS FALSEDATS .Pues mira donde las dan las toman .TU SI ERES UN BON MENTIDER FALS .EL PROCÉS ES TOT FALSEDATS . La mentida mes gran ,mai dita als Catalans a Catalunya . La presa de pel que feu els politics als catalans per seguir al poder FALSEDATS dels independentistes .

#16 Marti, Palafrugell, 03/12/2021 - 13:41

Para información fiable la de VilaWeb, Ara, TV3...

#15 pepe, Andorra, 03/12/2021 - 11:27

esto no es una noticia, es solo una forma de hacer q este señor no se pierda entre la memoria, una forna de fijar a traves de la repeticion, a esta persona en las mentes de todos los q leen esta noticia. En resumen, q me importa un huevo lo q diga este señor o lo q haga este señor.

#14 Jaime, Cardedeu, 03/12/2021 - 06:15

Vente pa España, puchi !!!