Publicitat
Comunicació · 30 de Juliol de 2018. 08:55h.

Puigdemont i ERC es disputen el control de la Corpo

Junts per Catalunya incompleix el pacte de legislatura

Puigdemont i ERC es disputen el control de la Corpo

La tensió entre Junts per Catalunya i Esquerra i les disputes pels candidats han bloquejat la renovació de la CCMA. La topada a compte de la suspensió o no de Carles Puigdemont com a diputat, segons informa El Periódico, ha facilitat que els seus partidaris bloquegin el pacte entre les dues formacions.

Les negociacions entre JxCat i ERC per tancar una investidura incloïa l'acord de cedir a ERC la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la direcció de TV3. A JxCat li corresponen, segons l'acordat, la vicepresidència de la CCMA, la direcció d'informatius de la televisió pública i la direcció de la ràdio.

La renovació del consell de la CCMA -la majoria, amb el mandat de sis anys ja vençut- havia de produir-se, segons aquesta informació, com tard en "el tercer ple del Parlament després de la primera reunió del Govern". No obstant això, la renoación de la Corpo no ha entrat en l'ordre del dia d'aquest curs i la cambra catalana no obrirà fins a l'octubre, quan farà el debat de política general.

Davant les contínues baralles entre els dos socis i el fantasma d'un retorn a les urnes, no és descartable que a mitjà termini la CCMA conservi la seva actual composició. Abans del bloqueig, ERC havia contactat amb altres grups parlamentaris per acordar la distribució dels seients de la CCMA, basada en els resultats del 21-D: dos per Cs, dos per a JxCat, la presidència per als republicans i el sisè, cedit per aquests, per al PSC.

Sota l'aparença d'un ajornament temporal hi ha discrepàncies entre els socis sobre el perfil i afinitats dels candidats a ocupar els càrrecs directius de la televisió i la ràdio públiques. JxCat recela d'un dels aspirants republicans, l'avui director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per considerar-ho massa hostil als seus interessos.

Davant l'oposició del grup de Puigdemont al nomenament de Gordillo, Esquerra ha arribat a remenar altres noms, inclòs el del conseller delegat del diari Ara, Salvador García Ruiz, però cap es dóna per definitiu.

Per a la direcció de Catalunya Ràdio, l'entorn de Puigdemont ha assenyalat l'excompany i amic personal de l'expresident Xevi Xirgo, director d'El Punt Avui, al costat de periodistes d'altres mitjans acòlits, com José Antich o Jordi Barbeta (tots dos ara a El Nacional), i l'actual director d'informatius, Francesc Cano.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Flanagan, Tabarnia,el mandat del poble, 30/07/2018 - 15:42

Ahí está la verdadera independencia,el manejar el cotarro.

#1 Joan, BCN, 30/07/2018 - 09:57

Però el model no era la BBC?

#1.1 Veciana, Barcelona, 30/07/2018 - 10:27

Més aviat el Der Stürmer.