Publicitat
Comunicació · 25 de Novembre de 2021. 18:54h.

Puigdemont sent "fàstic" de la ràdio pública espanyola

RNE fa conya amb les quotes de català a Netflix

Puigdemont sent "fàstic" de la ràdio pública espanyola

El programa Tarde lo que tarde, de RNE, ha ironitzat sobre la quota de català a les plataformes audiovisuals, després del pacte al qual van arribar dies enrere el govern espanyol i ERC. El programa es va emetre dimecres passat i l'endemà la seva presentadora ha demanat disculpes. L'expresident català, Carles Puigdemont, però, ha expressat el seu “fàstic” per l’emissora.

“Es podria fer un ‘Succession’, però amb els Pujol”, va dir la col·laboradora Virginia Riezu, davant del qual un altre col·laborador va afegir que “l'has clavat, ja tenen el guió fet”. 'Succession' és una seriosa emesa per HBO que reflecteix les lluites -sovint poc ètiques- que es produeixen entre quatre germans per succeir el patriarca, multimilionari propietari d'un conglomerat mediàtic.

La col·laboradora va afegir entre rialles que “Stranger Things' serà 'Coses estranyes', 'El juego del calamar' serà 'El joc del calamar' i 'Valeria' serà igual però sense tapes als bars, perquè a Catalunya no posen tapes”. “'El juego del calamar' serà més aviat ‘El joc del calçot’. Al primer que es taqui menjant el calçot, a prendre per sac”, es va afegir.

Carles Puigdemont ha expressat el seu malestar: “Se’n riuen d'una llengua minoritzada per l'efecte de les seves persecucions durant segles, just l'endemà que els catalanoparlants haguem estat humiliats de nou per la justícia espanyola. Ho fan des de la ràdio pública, pagada amb l’espoli fiscal dels catalans. Fàstic”.Davant les crítiques, la presentadora del programa, Julia Valera, ha demanat "disculpes" i ha assenyalat que "ha estat un comentari desafortunat i veiem que ha ferit la sensibilitat d'un sector de la ciutadania que sent que se'ls ha faltat al respecte”. “Insisteixo que en cap moment va ser la nostra intenció i demanem disculpes a aquestes persones, per part de ‘Tarde lo que tarde’ de Ràdio Nacional”, ha afegit.

“És més, la ràdio pública sempre s'ha caracteritzat per contra: per cuidar i promoure la llengua catalana. Vull recordar que la primera emissora pública íntegrament en català després del final de la dictadura va ser Radio4, de Ràdio Nacional d'Espanya, que ja fa més de quaranta-cinc anys que té aquesta feina tan important”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#50 Soloesmiopinion, Tabarnia, 27/11/2021 - 09:45

El pastelero loco haciéndose el ofendidito por unos comentarios jocosos. ¿Que tendríamos que hacer nosotros entonces por los insultos que a diario se vierten desde TV3%, RAC1 y resto de medios apesebrados?

#49 Tirant, Bcn, 26/11/2021 - 22:04

Ah, i per cert... la manca de sentit de l'humor amb si mateix denota un nivell d'intel·ligència entre mitjana i zero.

#48 Tirant, Bcn, 26/11/2021 - 21:55

Es poden fer bromes, escarnis, insultar, vexar, menysprear tot i tothom... És llibertat d'expressió. Però hi ha una excepció: Catalunya, el català, els seus costums i tradicions... Això és sagrat, intocable, i si t'atreveixes a fer brometes o sarcasmes et fulminen per fatxa i enemic del país.
Quina poca alçada té aquesta gent, són tan peti

#47 BEJOTA, bcn, 26/11/2021 - 17:14

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS. CAT. RADIO Y TV3 TIENEN UN CUOTA DE 11% (UNO DE ELLOS ES PUIGDEMONT

#46 Ramón d'Osca, Tractora Interior , 26/11/2021 - 15:38

Ahhh!!! Nada que ver con el finísimo humor de Bricoheroes. Estos si que son supergraciosos.