Publicitat
Comunicació · 8 d'Agost de 2014. 12:03h.

Pujol: "Sóc burro"

El periodista Manuel Cuyàs afirma que la història sabrà destriar "el pare del polític brillant"

Pujol: "Sóc burro"

Pujol, a la presentació de les seves memòries

El president Pujol li va dir al periodista Manuel Cuyàs, autor de les seves memòries, que “sóc més burro del que tothom es pensa” després de saber-se les presumptes irregularitats fiscals a Suissa. Cuyàs explica avui, en un llarg article de dues planes, la seva opinió sobre el cas i sobre el personatge.

El conegut periodista considera que “s’ha de conèixer Jordi Pujol i la seva inèpcia per qualsevol gestió domèstica, inclosa la fiduciària. Pujol no delega res, tret de les feines de la llar, la llibreta d’estalvis inclosa”. De fet, acaba l’article amb la idea que la història “sabrà destriar les falles dels encerts i el pare del polític brillant”.

En la seva opinió, “per Pujol l’’ara no toca no és només una formulació per evitar respondre als periodistes. És també una manera d’ajornar decisions que l’incomoden” i explica que, quan “el vaig poder localitzar per telèfon dos dies després del comunicat. Em va dir: ‘Això em passa perquè sóc més burro del que tothom es pensa’”.

També revela que “el Pujol ‘enretirat’, el que redacta o em dicta les Memòries, estava obsessionat per dues coses: per com el judicaria la història i per la mala consciència de no haver dedi- cat prou temps a la família, a l’’esposa’ i els seus set fills”.

Cuyàs dubta sobre la versió oficial perquè afirma que “sigui real o no l’existència de l’herència”, explica “la redacció de les Memòries va durar sis anys. Un temps excessiu, però és que Pujol és un home dispers i sempre ocupat. Du- rant aquest període no em va parlar mai de diners, foscos o clars, interns o externs. Em sento enganyat? Entenc que no era el lloc”.

I que, arran d’això “la insistència va fer que els seus fills m’anomenessin “el vuitè germà”, però també afirma que “el Pujol que volia passar a la història amb una acusada pinzellada èpica tenia a casa el corc de la pròpia destrucció”.
“La confessió -continua- ha vingut per a Pujol en el pitjor moment possible. El grau d’irritabilitat per la corrupció entre la gent que paga impostos i s’ho passa malament és molt alt” i “així que Pujol ha ‘confessat’, han emergit molts ressentiments acumulats”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#28 Carlos, Barcelona, 09/08/2014 - 12:42

Cuyàs dimissió

#27 JM, Barcelona, 09/08/2014 - 10:38

Pobrecito, al final haremos una colecta.......
Danzad malditos, danzad, que cada vez estáis más arruinados.

#26 Lluís, Barcelona, España, 09/08/2014 - 08:53

Ja ho va dir en Pla: Jordi Pujol és un milhomes.

#25 Dionís, Caldes de M., 09/08/2014 - 07:35

Si vostè ho diu...

#24 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 09/08/2014 - 00:01

En el cercado de Catalunya Nacionalidentitaria hay muchos como Pujol y su jefa Ferrusola. Por eso abundan tanto los pesebres.