Publicitat
Comunicació · 28 de Febrer de 2011. 16:19h.

Puyal 'beneeix' La Vanguardia en català

El periodista afirma que "és un pas cap al respecte i el reconeixement de la llengua catalana"

Puyal 'beneeix' La Vanguardia en català

Joaquim M. Puyal

El periodista Joaquim M. Puyal ha beneït l'edició en català que treurà La Vanguardia el proper 3 de maig i ha indicat que "em sembla que és un pas cap al respecte i cap al reconeixement de la llengua catalana".

El periodista ha afegit que "és un pas positiu des del punt de vista lingüístic", però ha advertit que "traduir un diari no és gens fàcil. No n'hi ha prou amb la traducció lingüística. S'ha d'anar en compte".

En aquest sentit, Puyal considera que "cada llengua té les seves singularitats, les seves característiques, les seves metàfores, les seves maneres de veure les coses". Davant aquesta amplitud, "la traducció d'una llengua a un altra fa que els objectius quedin a mig camí moltes vegades".

Puyal ha fet aquestes declaracions durant la presentació del seu llibre 'Aicnàlubma' (Edicions Columna), on ofereix "una visió panoràmica sobre els mitjans de comunicació i el seu efecte cap a nosaltres". El periodista proposa "restituir l’interès de les persones en la prioritat de l’activitat mediàtica. Per això, cal canviar l’actual paradigma de la televisió basat en 'el negoci de la indústria' per un de nou, 'els drets del receptor'. I situar l’individu, l’ésser humà, al centre del sistema".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 El azote de los necios, Barcelona , España., 01/03/2011 - 11:05

Los catalanistas se piensan q progresan así....en los años 70 Madrid generaba un 9% del Pib y Catalunya un 40% Pib , Hoy Madrid ya ha superado en un 19% del Pib y Catalunya se queda con un 18%...seguid desinvirtiendo en educación y sanidad... el dinero público para naciones artificiales de 4 gatos

#5 Rauric, Valldoreix, 01/03/2011 - 08:57

El que ha vist La Vanguardia és que cada dia té més lectors catalans i que les intervencions en els seus fòrums son també en català i tot just fa poc ha sortit el diari ARA que li pren clients.

#4 Kropotkin, Vic, 28/02/2011 - 19:47

¡Que actitud mas infantil! No se da cuent que llegará un momento que no todos podran seguir viviendo del cuento catalanista. Acabaran partiendose la cara entre ellos para poder seguir viviendo sin trabajar...

#3 Cartanya, bcn, 28/02/2011 - 18:50

Crec que mes que noticia, lo de La Vanguardia es un posicionament; davant de una mes que possible independència, ells ja estaran posicionats amb la llengua del país, això si desprès de 180 anys. Per que han trigat tan?, per que ara?, dons per que ara si!!!!!.

#2 Oriol, Badalona, 28/02/2011 - 18:13

Prou ja aquest teòric. Noi, treballa una mica més que fer els partits de futbol i adoctrinar. Potser que facis mes feina enlloc de criticar. Se t'ha passat l'arròs.