Comunicació · 25 d'Abril de 2017. 22:50h.

Quan Antich denunciava “la infiltració nacionalista”

Girauta recorda que el Govern va posar en marxa l’any 90 “el programa 2.000”

Quan Antich denunciava “la infiltració nacionalista”

Imatge de la notícia públicada a El País

El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, ha recordat durant un acte de Societat Civil Catalana que a principis dels anys 90 la Generalitat va posar en marxa “el programa 2.000” amb el que pretenia “que tots els càrrecs rellevants a Catalunya havien de ser ocupats per nacionalistes”. El pla va ser revelat per el llavors periodista de El País, José Antich, en un article on denunciava que el Govern propugnava “la infiltració nacionalista a tots els àmbits socials”. L’actual director d’El Nacional va assegurar que l’Executiu de Pujol estava estudiant aquest pla per “l'obsessió per inculcar el sentiment nacionalista a la societat catalana, propiciant un ferri control en gairebé tots els seus àmbits”.

“El document propugna la infiltració d'elements nacionalistes en llocs clau dels mitjans de comunicació i dels sistemes financer i educatiu”, afirmava José Antich. El també exdirector de La Vanguardia afegia que “la voluntat de dirigisme queda de nou patent en l'apartat relatiu als mitjans de comunicació” i destacava que el document afirmava que calia "introduir gent nacionalista (...) en tots els llocs claus dels mitjans de comunicació".

Antich va participar la setmana passada en un acte d’homenatge a Forcadell al Parlament on es va preguntar “en quin moment” es va segrestar la Constitució espanyola. El periodista es va qüestionar si la transició va ser “una gran estafa” i fins quan va durar “la ment aperturista” de la democràcia. També va assegurar que després del cop d’Estat, els partits “van acceptar doblegar-se als militats”. “Els militars van desaparèixer de la vida pública, però una idea d’una Espanya uniformista i harmonitzada va tornar”, va reblar.

Girauta ha afirmat este martes que l’objectiu de la Generalitat era  la "penetració absoluta en la societat”. El dirigent de Ciutadans també ha lamentat les paraules de Lluís Llach durant l’acte de SCC. "Un Estat no es trenca ni amb una DUI, ni amb un referèndum il·legal", ha reblat.

L’acte, celebrat a Madrid sota el títol ‘'Què està passant a Catalunya?' també ha comptat amb la intervenció de l’expresident del Parlament Europeu i la vicesecretària general d'Estudis i Programes del PP. Borrell ha advertit que "a la resta d'Espanya no es dóna la importància al tema català i és el problema més gran". De la seva banda, Andrea Levy  ha afirmat que la Generalitat inculca des de fa anys, a través dels mitjans, les escoles i les entitats públiques, que "només hi ha una manera de ser català que és la de no ser espanyol".

El vicepresident de Societat Civil Catalana, Àlex Ramos, ha assegurat que "els mitjans públics catalans utilitzen els diners de tots per a la causa secessionista". Ramos ha afegit que aquesta situació hauria de deixar de produir-se "com més aviat millor" perquè diu no correspon amb la realitat social que hi ha a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#14 Eduardo González Palomar, Manlleu, 26/04/2017 - 13:02

¿Quién es el guapo que niega ahora el adoctrinamiento político en las escuelas de Cataluña (1100 fotos)?:
https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums/72157663257244562

#13 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 26/04/2017 - 11:35

Osties el Pepe

Va pasar de tenir ereccions amb l´himne de la gaviota quan donjosemariyseñora arengava les animes de los buenos españoles, i que li va servir perque el fesin director del pamflet a la carta del conde geperut, a transmutarse en el Noi del Sucre convergent.

Es fantastic

#13.1 pepe.----, andorra, 26/04/2017 - 12:49

pagando, san pedro canta....

#12 xavier fabra, only barcelones , 26/04/2017 - 11:14

luego dicen que el proceso fue espontáneo por culpa del tribunal constitucional que recorto un estatuto que solo voto 1/3 de la población catalana ,

#11 EL VERDADER PROCES, Barcelona, 26/04/2017 - 09:08

Ni referendum
Ni dret a decidir

El VERDADER proces es l'INFILTRACIO generalizada
no hi han presses tard o d'hora donara fruits

Per aixo l'UNICA questio es FER BULLIR L'OLLA
cada dia tots els dia i a tota hora
proce proces proces

#10 Alejandro, Barcelona, 26/04/2017 - 08:59

Lo urdieron, lo pusieron en marcha y les funcionó, no tanto como ellos pretendían pero, les ha servido para seguir cobrando el 4% inflando los presupuestos de las obras públicas envueltos en la senyera ,de manera impune durante muchos años.