Publicitat
Comunicació · 1 de Desembre de 2009. 10:45h.

Quan l'espanyol era "la llengua dels pobres"

Salvador Sostres inicia la seva col·laboració en el digital d'Arcadi Espada

Quan l'espanyol era "la llengua dels pobres"

Sostres, en una imatge d'arxiu

El blocaire Salvador Sostres ha debutat en el diari Factual, que dirigeix Arcadi Espada, amb un article d'opinió sobre la guia Michelin, escrit en la mateixa llengua que només feia servir per "parlar amb la minyona", atès que "a Barcelona fa molt hortera parlar espanyol". "És de pobres i d'horteres, d'analfabets i de gent de poc nivell", assegurava temps enrere.

En ser la seva col·laboració escrita, Sostres encara s'estalvia haver de fer "aquest soroll tan espantós per pronunciar la jota". L'excolumnista de l'Avui també considerava l'espanyol "de gàngsters, amb aquella insòlita col·lecció de dictadors i mafiosos com Castro, Chávez o Zelaya que tots parlen espanyol: o és que també és casualitat?".

En escriure en el seu bloc en català, i a Factual en castellà, Salvador Sostres passa a exercir el bilingüisme, que segons les seves paraules "vol dir que et suïcidis, català de merda". "Els anomenats cosmopolites haurien de propugnar el bilingüisme regalant genolleres, perquè així quan ens agenolléssim per mamar-los la polla -que és llur únic propòsit- estaríem més tovets: ja que xuclem, que sigui amb comoditats, no?", considerava.

El passat 27 de novembre, Salvador Sostres, recordava que "Parlar espanyol és de pobres ha resultat ser un dels meus articles més internacionals. Va arribar a ser transcrit, entre exclamacions, a Los Angeles Times".

"I ara escriuré al diari de l’Arcadi i en espanyol. Com els pobres", assumia.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Jordi, Rubí, 02/12/2009 - 16:24

... sense paraules ...
i per cert, quin gran interès periodístic i quina objectivitat... em passo per aquí sovint i mai deixeu de sorprendrem...

#28 amoscaciques, girona, 02/12/2009 - 14:57

En Sostres és una mena de Pilar Rahola però sense tantes mamelles i més calb. Van d´independentistes...però es recorren les televisons de la resta d´Espanya anant de progres i de guais...però són prepotents...i això els fa ser dèbils.

#27 David de Germà i Mercer, Mollet del Vallès, 02/12/2009 - 13:25

Anims Salvador! Els marietes de L\'Avui t\'han pogut despatxar però reneixeràs com el fenix que ets i tornaràs a il·luminar Catalunya amb els teus articles.

#26 JORDI, BARCELONA, 02/12/2009 - 12:48

CREIA QUE EL BOTLLETI DEL PSC-PSOE ERA EL PERIODICO, PERO VEIG QUE AQUET EL SUPERA, PATEIC. EL SOSTRES SERA EL QUE SERÀ, PERO NO ES UN FUNCIONARI VESTIT DE PERIODISTA, VENUT A LA ESPANYA DEL PSC, CON AQUÍ.

#25 Antoni, BCN, 02/12/2009 - 12:22

Qui es aquest Sostres? d\\\'on ha surtit? Que es un friki d\\\'aquests de les TV espanyoles que fan programes basura? Algú m\\\'ho pot dir que veig que se\\\'n parla d\\\'ell i no el coneixo?