Publicitat

Una periodista parla a Telecinco de "crueltat" a Catalunya amb nens "en tractament per depressió"

"Que els bombin!"

Cristina López Schlichting

La periodista Cristina López Schlichting ha aprofitat la seva presència a 'El Programa de Ana Rosa' (Telecinco) per explicar "fets reals" que demostren que, al seu judici, a Catalunya hi ha "crueltat" amb els nens que volen estudiar en castellà.

En el seu primer "fet real" ha parlat dels 17 nens que "són els únics que s'han atrevit" a sol·licitar ensenyament en castellà. López Schlichting ha explicat que no ha pogut parlar amb cap d'ells perquè, sembla ser que "estan en tractament".

"Ahir els vaig trucar perquè volia parlar amb una d'elles i em va dir Paco Caja 'no puc'. Al final he aconseguit demà a la COPE una família. És que estan amb depressions en tractament", ha indicat la periodista, únicament replicada per Maika Navarro, que ha afirmat que "a Catalunya no hi ha cap problema lingüístic".

El segon "fet real" que ha relatat López Schlichting per denunciar la suposada "crueltat" contra els infants a Catalunya ha estat recordar com "a l'ABC vam tenir un subdirector amb un fill deficient que no va poder anar com a delegat a Catalunya perquè el nen no podia estudiar en castellà". "Això es diu crueltat, crueltat i egoisme", ha exclamat.

La periodista, en aquest sentit, ha deixat clar que "si la Generalitat diu que no acata la sentència jo a partir d'ara dic que no pago impostos i condueixo en direcció contrària ¡que els bombin!". Schlichting ha anat fins i tot més enllà i ha arribat a amenaçar amb "aparcar on em doni la gana".

Per la seva banda, la presentadora, Ana Rosa Quintana, ha considerat que "a Catalunya parlar de cohesió en aquests moments és una mica arriscat." A Catalunya pots anar-hi i la gent és amabilíssima. T'entens amb tothom en castellà, no hi ha cap problema", ha reconegut.

Malgrat això, ha apuntat que "sí hi haurà problema si demà a qualsevol de nosaltres ens traslladen a Catalunya i hem d'escolaritzar a Catalunya els nostres fills, els faran les classes en català quan vivim a Espanya, i tenen dret a escolaritzar els alumnes en espanyol".

Publicitat
Publicitat

85 Comentaris

Publicitat
#51 Ramon, Girona, 13/04/2013 - 14:03

Aquesta senyora es prou coneguda, de la Cope i la tele de'n Rouco. Necessita tractament psiquiàtric urgent.

#50 WS, BCN, 13/04/2013 - 13:22

Res de nou venint de la Lopez Esfinter, que a "La tarde con Cristina" convidava a l'ex CEDADE Jose Javier Esparza i junts especulaven que el bombardeig de Gernika era culpa dels bombers de Bilbao i no de la Legio Condor.

#49 miguel, Palau Solità, 13/04/2013 - 07:37

Pues nada doña Cristina, usted aparque donde quiers, vaya en contradirección y saltese los semáforos en rojo que la Generalitat está falta de dinerito y le vendrá bien su altruista colaboración

#47 raquel, barcelona, 13/04/2013 - 00:08

Rahola, guapa, aviam si aprens de la teva camarada sionista i companya de Telecirco, la Schlinder. Almenys a ella sí que se li nota la pasta gansa que us paguem en concepte de perruqueria.

#46 Ona, Valls, 12/04/2013 - 23:18

Jo dec ser una dessequilibrada, ja tinc uns quants anys i quan jo anava a l'escola vaig haver d'estudiar FORÇOSAMENT en castellà, doncs era l'epoca del dictador Vaig començar a estudiar la "meva llengua" quan ja tenia uns vint anys a l'Omnium cultural

#46.1 xaviacus, LH, 13/04/2013 - 12:00

El problema es que ara fem el mateix amb el catala... I encara pitjor, no ni ha omnium en castella sino Salvame. No entenc avui la immersio, la educacio hauria de ser trilingüe i ja esta. I la gente que parli despres el que li doni la santa gana tu.

#46.2 sadko, Pais Catala, 13/04/2013 - 13:03

El mateix? Ara s'apren castella a l'escola durant la dictadura nomes el castella.No es el mateix!

#46.3 Pau Casals, Girona, 13/04/2013 - 14:09

Fem el mateix amb el català ?..- Comorrr ? S'ha prohibit el castellà i és obligatori conéixer el català a tot Espanya ? Tots els medis a Espanya, el cine, la justícia, la policia, l'etiquetatge és en català a tot Espanya ? I durant 300 anys ? Tens síndrome d'Stockolmo ?