Publicitat
Comunicació · 2 de Març de 2018. 15:44h.

RAC1 'suavitza' les declaracions més polèmiques de Puigdemont

L'emissora no recull en la seva nota de premsa les opinions més controvertides

RAC1 'suavitza' les declaracions més polèmiques de Puigdemont

RAC1, en la seva nota de premsa de l'entrevista a Puigdemont, obvia diverses sentències polèmiques pronunciades per l'expresident de la Generalitat i 'suavitza' els continguts. L'emissora de Godó titula "Carles Puigdemont assegura que 'la rendició' no forma part del seu diccionari i que vol 'tornar a ser president'". “Vaig cometre un error: no implementar la república el 10 d’octubre", destaca igualment.

La nota de premsa, per exemple, no fa esment de les insinuacions de l'expresident sobre els "costums personals de Rivera". Tampoc recull l'opinió de Puigdemont segons la qual "no sabem si la meitat de Catalunya no vol" la independència. Un altre aspecte que la nota omet son els seus dubtes sobre la credibilitat del CEO. Puigdemont posa en dubte les seves dades per ser un CEO "del 155" malgrat que l'organisme encara està dirigit per la mateixa persona que quan ell era president.

"El Rei ens insulta", és un altra sentència omesa, així com la rèplica a Sergi Sabrià d'ERC, que ha demanat que sigui Oriol Junqueras i no Jordi Sánchez el candidat a la presidència. La denuncia a Telecinco per "actitud criminal" arran de la conversa mantinguda amb Toni Comin tampoc apareix a la nota.

RAC1, igualment, 'amaga' les declaracions de Puigdemont sobre la polèmica pel control de TV3 entre ERC i JxCat. Segons l'expresident, la lluita respon a que "les coses a l'Estat espanyol estan absolutament viciades", fet que ha provocat que "la política catalana s'ha anat contaminant". En el compte de twitter de l'emissora, per contra, sí que apareixen moltes d'aquestes sentències omeses a la nota de premsa.

Dies enrere, RAC1 també va suavitzar l'entrevista a Artur Mas, on l'expresident reconeixia que s'havia enganyat la gent amb el procés. L'emissora va titular “La declaració d’independència va ser simbòlica però no un engany”, frase que en cap moment Mas va pronunciar de forma textual.

"En el món de la política hi ha un component simbòlic estètic. Moltes vegades un argument s'exagera o s'infla per intentar quedar el millor posicionat possible davant la opinió pública. Això és un engany o és una exageració? pot arribar a ser un engany", va dir Mas, frase omesa a la nota de premsa.

Mas també es va queixar que independentistes titllessin de "traïdors" a "la gent que s'expressava amb sinceritat", fet que es va ometre. "Sense la violència policial l’1 d’octubre hagués passat com una consulta més, sense pena ni glòria", va ser una darrera frase de Mas no recollida.

63850-2.jpg

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Alejandro, Barcelona, 02/03/2018 - 20:39

¿ A alguien le extraña este maquillaje? Es una constante en teleprocés y en Rac1 silenciar, obviar y/o suprimir cualquier cosa que perjudique al procés o a los líderes procesistas. Ya nos tienen acostumbrados a esta falta de profesionalidad.

#6.1 Jordi br, L'h, 02/03/2018 - 23:45

Rivera importante para el proces? No fastidies. Hablar mal de Rivera perjudica a alguien? A nadie de bien

#5 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 02/03/2018 - 19:00

Avui la minyona Baste, fent un altre dels seus incontables i subvencionats serveis a la patria, ha presentat en societat a Rascayu I, l´autoproclamat Emperador de la Republica Sovietic-LIberal de Sant Narcis.

No emigreu encara i quedeuvos a veure.ho que aixo encara no ha acabat i la demencia contiuna.

#4 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 02/03/2018 - 16:37

"La rendició no forma part del seu diccionari"
Ni la rendició, ni la dignitat, ni la coherencia, ni la vergonya. Aquest senyor tè un diccionari una mica limitat. Aixó si, tè el superpoder de dir barbaritats en cinc idiomes diferents, maltractant-los tots ells, inclossos espanyol i català.

#4.1 Jordi BR, L'H, 02/03/2018 - 19:00

En canvi a Tabarnia només sabeu dir a por ellos y 4 coses més

#2 Miquel, Mollet, 02/03/2018 - 16:01

Puigdemont el que has de fer és tornar a Catalunya sense complexos i sen se por. La resta és un engany.Ets un líder i ho has de demostrar amb fets, no amb paraules.

#1 Rodejet, Barcelona, 02/03/2018 - 15:59

A RAC1 ha guanyat la censura .RAC1 és massa generós amb el Marqués de Pozuelo, L'IBEX35 pressiona RAC1, el noi dels encàrrecs de L'IBEX no pot ser molestat.