Comunicació · 28 de Gener de 2013. 13:13h.

Rahola a Rivera: "no conec ningú més nacionalista que tu"

El líder de C's li replica en un cara a cara que "em nego a pensar que Obama és nacionalista nord-americà"

Rahola a Rivera: "no conec ningú més nacionalista que tu"

Rivera i Rahola

La periodista i escriptora Pilar Rahola ha retret al president de Ciutadans, Albert Rivera, que "no conec ningú més nacionalista que tu" i, per la seva banda, durant el cara a cara que han mantingut a El món a Rac-1, el polític li ha replicat que "em nego a pensar que Obama és nacionalista nord-americà".

La tertuliana ha lamentat que Rivera ha "ajudat al discurs que fa mal a Catalunya com el discurs de la confrontació lingüística, el de la negació dels nostres drets". "El que més m'ofèn de tu -ha continuat- és que t'has passat la vida criminalitzant el nacionalisme que ha ajudat a la democràcia i a la llibertat històricament en aquest país".

Rahola ha lamentat que "aquest nacionalisme que tu injuries a tants llocs és un nacionalisme pacífic i democràtic que forma part de la millor tradició de la història de Catalunya i, en canvi, el nacionalisme espanyol que tu defenses molt sovint ha estat del costat feixisme".

Per la seva part, Rivera ha al·legat que "alguns volem defensar l'autogovern de Catalunya i fer compatible la catalanitat amb la espanyolitat". "Que bonic!", li ha etzibat Rahola. "Si t'agrada ens pots votar. El que no tolero és que es parli de massacre, d'anar contra Catalunya, estem tips d'aquest discurs. Ja ho feia Pujol l'any 1982", ha afegit el líder de C's.

En aquest sentit, Albert Rivera ha lamentat que "al final no podrem opinar i serem senyalats i jo no vull ser assenyalat a casa meva", que ha retret a la periodista que "patrimonitzar la democràcia, les llibertats i la catalanitat del nacionalisme em sembla fora de lloc".

"Amb molta habilitat dialèctica em fas dir el que jo no he dit. El que he dit és que el nacionalisme té tradició democràtica, cosa que negues molt sovint", li ha retret Rahola. "Tu defenses un nacionalisme espanyol que molt sovint en la història no ha estat gens democràtic", ha insistit.

Albert Rivera ha expressat que "per a mi el nacionalisme, com a ideologia, em sembla anar enrere. El nacionalisme és posar la nació per sobre de les llibertats individuals, per sobre de la pluralitat política". Tot seguit Pilar Rahola, en to irònic, li ha dit que "tu no ets nacionalista! no que va…!" "No conec ningú més nacionalista que tu", ha manifestat.

Finalment, el president de C's ha apuntat que "em nego a pensar que Obama és nacionalista nord-americà, que Hollande ho és francès i que el senyor Cameron és nacionalista anglès".

Publicitat
Publicitat

123 Comentaris

Publicitat
#70 Xavi, Barcelona, 29/01/2013 - 23:56

Als nacionalistes no se'ls defineix perquè siguin demòcrates o dictatorials (n'hi ha de tot tipus, com dels no nacionalistes), sinó perquè supuren odi quan parlen dels que no són com ells i la Rahola és una marea d'odi.

#70.1 Adrià, La Garriga, 30/01/2013 - 10:19

Què? Perdoni, l´´unic odi que jo veig està en el nacionalisme espanyol. Passi una estoneta escoltant el Gato a la agua o els de 13 TV, i tindrà clar que és l´odi. La senyora Rahola defensa aquest país amb força davant dels que practiquen l´odi. Sort en tenim d´ella.

#70.2 BEJOTA, bcn, 30/01/2013 - 16:11

Adriá: És clar que n'escoltes ni veus "El gato al agua" ni TV13.T'han dit que si tal que si qual...i tu ho repeteixes si més no.Els medis que dius ,viuen de la seva feina i no de subvencions per adoctrinar com a CAT.

#69 BEJOTA, bcn, 29/01/2013 - 17:02

Sra. Belés Esteban-perdó,Rahola-:Vostè ,cal que no digui mentides per molt que "La Vanguardia "(subvencionada) la deixi.Parla molt i malament. Xerraire ,coi !


#69.1 Mestre d'escola, BCN, 29/01/2013 - 17:42

Qué incult ets Berzotas. No es poden fer més faltes d'ortografia en meys espai.

#69.2 BEJOTA, bcn, 29/01/2013 - 19:24

Quan no hi ha raons ,el que pertoca 's l'insult gratuït.Et recordo que n'ofem el que vol si més no el que pot.Tu no ets el cas .Com a bon nacionalista ,sense cap raó objectiva,el contrari és un maleït i tots contets.

#69.3 BEZOTA, bcn, 30/01/2013 - 10:20

Com sempre, només saps insultar. Veus el nom de Rahola, i ja envies la teva pus. Però, home, canvia d´insult, que aquest ja està molt vist.

#68 No financem amb diner públic, l'exaltació del feixisme, 29/01/2013 - 11:44

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalización-de-la-fundación-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

#67 Can Jofresa, terrassa, 29/01/2013 - 11:11

Els nacionalisme català està construït contra Espanya. No importa si Espanya és una democràcia o una dictadura: Espanya sempre serà l?enemic. Això és nacionalisme i no el que fa Cameron o Obama que no fan del ressentiment una eina política.

#67.1 ciudadanos=espanyolisme ranci, bcn, 29/01/2013 - 15:42

Ciudadanos, són el que són, nacionalistes espanyols de la corda del PP, que van parlant de nacionalisme català i ciudadania, posant la Constitució per damunt de la voluntat d'un poble i imposant el seu nacionalisme, l'espanyol.

#66 armando, l'h, 29/01/2013 - 10:03

LA gallina turuleta, la cridanera, la tieta es el claro ejemplo del pensar catalanista: la nada; pero subida de tono. Le falta salir con el amasador.