Publicitat
Comunicació · 27 de Juny de 2020. 14:38h.

Rahola amenaça amb querellar-se contra tot el que l'acusi de plagi

"A partir d'ara actuaré judicialment"

Rahola amenaça amb querellar-se contra tot el que l'acusi de plagi

La periodista i escriptora Pilar Rahola ha amenaçat amb querellar-se contra els que l'acusin de plagi per l'obra "L'espia del Ritz". "A partir d'avui el meu advocat prepara una querella criminal contra qui asseguri que la novel·la té altres orígens", ha advertit en un fil de Twitter.

Rahola ha exposat que "he dedicat massa anys d'investigació i d'escriptura a la novel·la com per permetre cap difamació" i ha reiterat que "a partir d'ara, actuaré judicialment". "L’Espia del Ritz parteix d´un personatge i uns fets històrics i dubtar-ho seria tan absurd com considerar que la història és propietat d’algú", ha defensat.

La col·laboradora de TV3 ha explicat que el llibre "s'inspira en el reportatge de Sàpiens de 2003" i afegeix que "totes les dades del reportatge formen part de la història que explico". "També em vaig inspirar en altres referències com article de Sagarra a El País i l'entrevista que li fa Víctor Amela La Vanguardia el 2003".

Aquest fil de Twitter coincideix amb la peça "'L'espia del Ritz', de Pilar Rahola: plagi o polèmica sense fonament?" publicat avui pel diari Ara. "L’escriptor i advocat Josep Maria Loperena ha presentat un requeriment judicial a Grup 62 acusant Pilar Rahola 'd’apropiació indeguda'", destaca aquesta informació.

També remarca que, segons l’autor, "‘L’espia del Ritz’ -de Rahola- es basa en la novel·la ‘L’espia del violí’, que Loperena va escriure el 2008 i que va ser rebutjada per Columna el 2010, la mateixa editorial que ara publica el llibre de la periodista i novel·lista".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#23 et, sabadell, 28/06/2020 - 15:42

pilarrrr no es un plagi es un error informatic !!!!

#22 Quimet lo tronat, Arbucies, 28/06/2020 - 14:58

La barriobajera de les cuadres dels Pujols AMENAZA con demandar al que PONGA en duda su palabra zingarona. Encima IMPOSTORA

#21 Raurell, Barcelona, 28/06/2020 - 12:24

Fijaos bien: anuncia una querella "a partir d'avui", es decir, después de que la acusación ya haya sido hecha.

Si anuncias una querella, hazla efectiva, porque ya has sido acusada de plagio.

No presentará dicha querella.

#21.1 Desmond Dos, Badalona, 28/06/2020 - 13:43

No lo sé. Yo hace tiempo la vi comprando pescado, lo afirmaría en sede judicial, hablando, riendo, poniéndose seria en una pescadería.
A partir de ahí que ella se sienta bien con las pescateras o haya ido al bar Los Pêscatas del Gòtic, hay un salto cualitativo.
Si ahora no la presenta quedará mal ella.
Y si la presenta, quedarás tu mal Raure

#20 una lectora (però no teva), bcn, 28/06/2020 - 12:15

Recomano llegir a:L’escriptor i advocat Josep Maria Loperena
No saps a on estàs sra

#19 una lectora (però no teva), bcn, 28/06/2020 - 11:25

Li recomano que es llegeixi a L’escriptor i advocat Josep Maria Loperena, abans d`amenaçar d'aquesta manera grullera.
Has de callar, tan culpable es l'editorial com tu