Publicitat
Comunicació · 23 de Febrer de 2011. 08:54h.

Rahola creu que Pérez-Reverte té "feble la ment"

"Com articulista em sembla groller, sempre necessita la falca de l'insult"

Rahola creu que Pérez-Reverte té "feble la ment"

Arturo Pérez-Reverte

La periodista Pilar Rahola, en un article d'opinió a La Vanguardia, replica l'escriptor Arturo Pérez-Reverte, que la va qualificar de "joia de la telemerda" i de fer "demagògia pseudofeminista imbècil". Rahola diu sentir "una sensació d'indiferència i una mica de commiseració, perquè sempre és lamentable que un escriptor necessiti furgar en l'escatologia per intentar desacreditar a algú".

"Pérez-Reverte, a mesura que avança en el seu delirant camí cap al res argumental, es va fent petit, perquè a enemic no m'arriba. Potser a mosca d'estiu, un d'aquests mosques pesades que distreuen la beatífica migdiada estival", ironitza.

També recorda que "la quantitat d'insults per metre quadrat que acumula en els seus articles podrien completar un diccionari específic. En el cas de Maria Antònia i meu aprofitava el Pisuerga d'un article incomprensible per recordar per millonèsima vegada que hi va haver un temps en què havia estat per el món de corresponsal".

"Com ha de portar un home de tanta vanitat el fracàs de les seves pel lícules? Mal, d'acord amb la psicologia de butxaca que permeten les seves reiterats insults. Que feble és la ment que necessita denigrar per intentar imposar un argument!", Lamenta .

També li retreu "el ji, ji, ha, ha d'usar la metàfora d'Ana Frank -que segons ell baixava al carrer a fumar-se un cigarret i la detenien- per atacar la llei del tabac. La banalització del mal, a puny i lletra d'un escriptor que s'asseu a la Reial Acadèmia".

Rahola considera Reverte "un bon escriptor quan es dedica a crear els seus universos imaginats, però com a articulista em sembla bast, de traç gruixut i tan feble, que sempre necessita la falca de l'insult per recolzar les seves tesis".

"En fi, per mi, pot continuar, perquè com més gruixut sigui l'insult, més raó tindré. I no tant pel pes dels meus arguments, com per la vacuïtat de les seves exabruptes. Potser Reverte cregui que dispara a matar. El pobre no sap que només aconsegueix el ridícul de bufar un espanta-sogres", conclou.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 contdown, Barna, 24/02/2011 - 13:23

Per vendre llibres, només falta parlar malament de Catalunya i dels catalans, tindràs tota Espanya que t'aplaudirà, aixó sí, desprès és sorprenen de que creixi l'independentisme. Pot ser d'estar de corresponsal de guerra pasarà a corresponsal de lo mateix a la Caverna.

#24 Què n'aprenguin!, bcn, 24/02/2011 - 08:20

Reverte no necesita subvenciones para vender sus libros, y eso para un catalanista debe ser algo así como imperdonable, ya que lo deja muy retratado.

#23 Esther, Barcelona, 24/02/2011 - 06:55

Un tostón ¡? Pero si sus temas son siempre precisos, metidos en vena a la actualidad. La leo en la Vanguardia, y es difícil que no me interesen sus temas, porque son los de la gente. Estes o no de acuerdo con sus conclusiones, nunca deja indiferente. Gran articulista, mucho mejor que el Reverte

#22 Jose Manuel, Madrid, 23/02/2011 - 20:48

Reverte escribe fatal, pero escoge los temas como nadie. Exactamente al revés que la Rahola, que debe ser de las pocas catalanas/es que todavia dominan el castellano de manera limpia y precisa, sin embargo los asuntos sobre los que escribe son un tostón.

#21 Isidoro, Malaga, 23/02/2011 - 20:12

Soy de Malaga y doy todo mi apoyo a la señora Rahola en este tema. Hace mucho que sufrimos los artículos insultantes de Reverte. Se ha convertido en el guru de la derecha mas extrema. Dragó y Sostre, al cuadrado.