Publicitat
Comunicació · 4 de Juny de 2017. 13:10h.

Rahola diu que un catedràtic de dret constitucional "no es cansa de fer mal"

La periodista considera que Viver Pi-Sunyer "desmunta les mentides" de Xavier Arbós

Rahola diu que un catedràtic de dret constitucional "no es cansa de fer mal"

Pilar Rahola, en una foto d'arxiu

La periodista Pilar Rahola ha manifestat que el catedràtic de dret constitucional de la UB, Xavier Arbós "no es cansa de fer mal". Així ho ha expressat en el seu compte de Twitter després de les manifestacions d'Arbós en una entrevista a la web de Federalistes d'Esquerres on explica "per què no hi cap un referèndum unilateral en l'ordenament jurídic nacional i internacional".

Rahola ha replicat la piulada de l'entitat i ha assegurat que "aquest home mai no es cansa de fer mal". Un altre usuari li ha exposat que "dir que 'fa mal' és acceptar tàcitament que té raó i desmunta les mentides del procés. I això fa mal, certament". "Viver Pi-Sunyer desmunta les seves", li ha replicat Rahola.

Arbós defensa que "un referèndum és una cosa diferent del procés participatiu que es va viure a Catalunya el 9 de novembre de 2014. La Comissió de Venècia estableix que la celebració s'ha de fer d'acord amb la Constitució, i ja sabem que aquesta no contempla la celebració d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya".

També exposa que "en afirmar que hi ha el dret a decidir, que l'Estat té l'obligació en nom del principi democràtic de celebrar el referèndum i que si no permet el referèndum, ja és una justificació suficient perquè el Parlament de Catalunya declari unilateralment la independència".

Finalment, manifesta que "el problema és que això parteix d'uns supòsits discutibles com que hi ha el dret a decidir en l'ordenament jurídic internacional i no és així" i diu que el suporta a la independència "és molt alt", però considera que "no és suficient per fer un salt al buit com el que representa una declaració unilateral d'independència o un referèndum unilateral".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#32 A. Fort, Barcelona, 06/06/2017 - 07:42

e ingresar vía cobro mucho menos: welcome to the jungle. It's a hard life para los demás, pro-prucés o no, pero que no hacen de altavoz. Fa mal leer tantas tonterías, tantas promesas, jugando con el pueblo, porque si va mal Rahola no nos dará de comer.

#31 A. Fort, Barcelona, 06/06/2017 - 07:31

Fa mal = levantarse tarde
Fa mal = viandas exclusivas
Fa mal = caldos únicos que riegan las viandas
Fa mal = no sufrir en el trabajo físicamente
Fa mal = el pastonazo cobrado
Si el prucés finaliza, como sea, pero finaliza, se acabó: a levantarse al alba, a comer normalito, a tragar física y mentalmente en el trabajo propio o por cuenta de otro

#28 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 05/06/2017 - 13:25

"El dret penal és un dret d'excepció, només funciona quan l'apliques a una minoria molt minoria. Si l'has d'aplicar a tota una classe política [buf!!!] és que no et val, no et funciona."

Mikel Legarda (Bilbao, 1956) ha dedicat la major part de la seva carrera com a jurista a la relació entre el poder autonòmic i l'estatal.

#27 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 05/06/2017 - 13:18

"La força és la força. L'ha exercit judicialitzant el procés, pressionant els fiscals de Catalunya per encausar Mas i Homs. L'està exercint tots els dies, passa que és la força jurídica. I si consideres que el referèndum és il·legal, també ho és enviar les forces i cossos de seguretat a retirar les urnes"

Mikel Legarda (Bilbao, 1956

#26 Manolo, Barcelona, 05/06/2017 - 11:17

Está claro que la posición de Piu-Sunyer tiene su origen en la frustación de verse rechazados sus planteamientos por el Constitucional
Actua con rencor.
En cuanto a la comisaria Rahola, está ya descalificada por sí misma