Comunicació · 23 de Desembre de 2020. 10:48h.

Rahola equipara ERC amb el polític que va pactar amb Hitler

"Esquerra ha optat per fer de Chamberlain en lloc de Churchill"

Rahola equipara ERC amb el polític que va pactar amb Hitler

La periodista Pilar Rahola ha comparat Esquerra amb Arthur Neville Chamberlain, polític conservador britànic que va exercir el càrrec de primer ministre entre el 28 de maig de 1937 i el 10 de maig de 1940. Chamberlain va defensar una política de convivència pacífica amb l'Alemanya nazi d'Adolf Hitler i va signar l'Acord de Munic, on es cedia a les exigències de Hitler d'annexar-se la regió dels Sudets, fins llavors part de Txecoslovàquia.

Rahola exposa en un article a La Vanguardia que des de l'inici de la legislatura que acaba "es va evidenciar una diferència d'estratègia entre el que semblava acordat i el gir copernicà d'ERC, que va optar per fer de Chamberlain, en lloc de Churchill".

"Aquest gir va trencar els esquemes, va deixar l'independentisme en ple desconcert i va donar una imatge de guirigall; a més, la solitud del president Torra va ser esfereïdora, i, finalment, trencada l'estratègia comuna dels dos partits, va desaparèixer l'estratègia de govern. El balanç final: legislatura millorable i gairebé prescindible", sentencia.

Pilar Rahola diu que "les circumstàncies amb què s'ha viscut i, sobretot, el pecat original amb què va néixer, amb el 155 imposant les regles, han impedit que el Govern pogués desenvolupar amb normalitat les seves capacitats". "No oblidem que ni tan sols es va poder formar el govern natural que havien votat els ciutadans, amb tres investidures impossibles –inclosa la del president Puigdemont–, a causa de la repressió de l'Estat", subratlla.

També destaca que "l'eclosió de la pandèmia ha acabat d'ensorrar les expectatives". "Però, si les contingències polítiques que han rodejat la legislatura han estat desestabilitzadores, també cal assenyalar les misèries partidistes que no només l'han desestabilitzada, sinó que han provocat moments molt surrealistes", apunta.

"Finalment, Pilar Rahola demana "fer autocrítica severa" per "l'espectacle xaró i trist de la mala relació entre els dos partits del Govern". "Amb la signatura de la convocatòria electoral s'ha acabat, doncs, una turbulenta legislatura que no passarà a la història de la glòria política", conclou.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#30 pepe, andorra, 15/01/2021 - 18:27

aqui van 0,10 de euro para pagarle el avion a la israelita la Rahola para q se exilie a su pais de Apartheid, Racismo Institucionalizado, Bibi Nazinyahu y sus otros 9 millones de compatriotas ashkenazis... y no envio mas dinero xq ellos tienen demasiado, entre lo q roban y los 3,8 BILLONES de dolares q reciben todos los anos de los pobres ianquis.

#29 Pastanaga Films Inc., Wild Coast, 24/12/2020 - 13:31

P.Films Inc. anuncia la próxima presentación de la película "Sexo en Palamós" versión nostrada de Sexo en Nueva York, Con Pilar Jessica Brick y Charles Pickmount, starring Madison Budó and Humpfhrey Aragonese, guest star Orwell Junkers and Claire Sadebridge, script Louis Lake, un asesinato por una gamba restante de la paella.

#29.1 Casting , Holibú de Dalt, 25/12/2020 - 09:51

Tambien sale Alan Ladd Mas con el tupé.

#28 Logística anticaida, Flanchinomandalin, 24/12/2020 - 10:20

Veient que Erc els podría passar al davant, la tàctica consisteix en l'últim recurs que consideren vàlid: Tornar a colocar Puigdemont al cap del cotarro creient que la personalitat (?) d'el fugitiu els podrà donar avantatges sobre els que han traït (?) Catalunya pactant amb els "opressors". Tot plegat molt discutible pero es aixó.

#27 Facholin, Barcelona, 24/12/2020 - 07:30

Me gustara ver a esta sionista vivir en cataluña cuando esta ultima sea islamica.

#27.1 Tabarnés puro, Barcino, 24/12/2020 - 11:18

A las almas totalitarias les gusta el totalitarismo, con lo que se adaptaría, cambiaría de discurso y estaría encantada con vestir el burka y obedecer sumisa las órdenes de su macho custodio. Igual que las de la CUP y demás morralla femilazi catalana y feminazi nacional.

#26 Purria lazi, Mollerussa, 24/12/2020 - 04:49

Llamarle periodista a Rachola es como llamarle intelectual a Torra. Un absurdo.