"Què fa una hiperventilada irredempta en un diari espanyolista?"

Rahola es justifica

La periodista Pilar Rahola, en el seu primer article a El Periódico, admet que des de que es va incorporar al diari com a col·laboradora "he tingut la sensació de viure en la mítica cançó dels Burning, aquella del '‘¿qué hace una chica como tú...?’', però versionada segons la sensibilitat de cada córner ideològic".

"Per a uns, la pregunta és ¿què hi fa una independentista compromesa en un diari espanyolista? I ràpidament s’han obert les portes de l’infern: ¡traïció! Per als altres, ¿què fa una hiperventilada irredempta en un diari seriós? I s’ha activat el menyspreu...", assenyala.

"I, en ambdós, en aquesta realitat nostra tan frontista, la convicció que no estic al meu lloc, que soc una intrusa. És a dir, que estic en un territori que no és el propi, ni per als que m’han seguit en altres contrades i mai em voldrien veure aquí ni per als que habitualment segueixen aquest diari, i no els interesso gens", apunta.

Rahola explica que "m’agrada la idea de ser una intrusa, perquè ser-ho implica entrar en un territori aliè, barrejar-nos, contaminar-nos, amb la desesperada voluntat de superar l’estadi de les pancartes i arribar a posar idees allà on només triomfen les consignes".

"Em presento, doncs, despullada d’excuses, sense trampa ni cartró. Escriuré aquests articles amb una honestedat radical, convençuda que gaudir d’un espai generós on poder opinar lliurement és un luxe i una responsabilitat que no poden ser traïts amb arguments fal·laços. Soc una militant de la paraula, una amant de l’esgrima dialèctica, i crec que és, en la confrontació intel·ligent, on adquirim la condició de ciutadans", indica.

"Aquest és el pacte que estableixo amb el lector: el de l’autenticitat. Pensament crític a banda i banda: en l’article i en la lectura que se’n faci. Potser agradaré poc o gens, però no arribo aquí per fer soroll a les xarxes ni per aconseguir adeptes, sinó per deixar anar petites engrunes de pensament, amb l’esperança que siguin d’alguna utilitat en el debat de les idees. I ho faré sempre des de les meves pròpies conviccions, despullada d’artifici, totalment convençuda que només el pensament lliure garanteix una societat saludable", conclou.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#35 bejota, bcn, 08/09/2022 - 13:44

EL PROBLEMA DE CATALUÑA ES QUE HAY MUCHAS RAHOLA. POR CIERTO, RAHOLA NO TE VEO TAN EXSULTATE COMO SOLIAS SER...

#32 Joan, BCN, 07/09/2022 - 11:34

Opinadora al costat de Valentí Puig, Emma Riverola o Albert Soler, per exemple? Aquests de Premsa Ibérica han barrejat una truja amb cignes.

#31 Joan, BCN, 07/09/2022 - 08:45

Prensa Ibérica, l'heu cagat. Per molt que aneu lluint el Valentí Puig o l'Albert Solé. Gentola com la Rahola han encès aquest pais.

#29 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 07/09/2022 - 02:49

Però quin sermó tan llarg ens engega la senyora Rahola! Amb dir que era una qüestió de mantenir el seu important nivell d'ingressos, tots ja seriem al cap del carrer!

#28 Marti, Palafrugell, 06/09/2022 - 20:18

Todo lo que dice y ganar algun dinerillo que la vida se está poniendo por la nubes...