Publicitat
Comunicació · 25 de Maig de 2021. 16:05h.

Rahola es veu com una represaliada

Acusa La Vanguardia de "censura ideològica" després de treballar-hi catorze anys

Rahola es veu com una represaliada

La periodista Pilar Rahola, en un vídeo al seu canal de youtube, ha donat la seva versió del seu acomiadament de La Vanguardia, on va començar a escriure el 2007. Rahola explica que des de la marxa de José Antich com a director la seva situació al diari sempre ha estat "molt difícil". Antich -a qui Rahola esmenta en fins a set ocasions durant el vídeo- va ser rellevat de la direcció de la capçalera de Godó el 2013, ara fa vuit anys.

També ha tractat el director del mitjà, Jordi Juan, de covard, ha afirmat que la capçalera de Godó l'ha volgut "censurar" en multitud d'ocasions i ha considerat "deplorable" el paper del diari amb la "causa general contra Catalunya" de l'Estat. Tot i aquest panorama, Rahola no ha marxat i ha esperat que el diari la fes fora.

La també col·laboradora de TV3 ha recordat que "el 2007 Pepe Antich em va venir a buscar" quan aquest era director del diari. "Jo era independentista, republicana i amb fama d'indomable. Ells eren un diari espanyolista i monàrquic, l'encaix semblava molt difícil". "S'estava creant una gran centralitat sobiranista, que després va ser independentista, i La Vanguardia de Pepe Antich no volia allunyar-se d'allò que estava passant a Catalunya", ha recordat.

Rahola ha explicat que "amb la sortida de Pepe Antich tot va ser molt més difícil". "Els que tenien un tarannà independentista ja no hi són, estem parlant de Xavier Antich, d'Albert Sánchez Piñol, de Xavier Sala-i-Martín, de Jordi Graupera, de Salvador Cardús... tots han desaparegut. I jo, que quedava l'última, ja desaparec", ha indicat. "Poders fàctics de l'Estat han jugat molt fort perquè jo no estigués al diari. No només poders fàctics catalans. També hi ha hagut de l'Estat", ha assegurat.

"Malgrat la petició que canviés d'opinions, no ho vaig fer", ha reivindicat la fins ara columnista, a més d'assenyalar que en el diari "molestaven les meves crítiques a la monarquia i a l'establishment espanyol, a Espanya com a marca, molestava la meva crítica a la repressió i molestava sobretot la meva defensa de la independència". "Quan em van demanar que canviés vaig dir que no. D'altres ho hauran fet, jo m'hi vaig negar en rodó", ha insistit.

També ha lamentat que "el director no ha tingut la valentia de trucar-me i explicar-m'ho. M'ha enviat algú del diari. Llàstima, la covardia mai queda bé". Rahola ha remarcat que "no hi ha hagut cap motivació econòmica, és mentida si ho expliquen així". "Hi ha hagut problemes de censura ideològica", ha afirmat.

"No escriuré a La Vanguardia per tres motius: perquè sóc una independentista republicana convençuda, per articles molt crítics amb la monarquia, i perquè he estat molt crítica amb el silenci dels mitjans de comunicació a Catalunya, també amb La Vanguardia, amb la repressió", ha concretat.

"És deplorable com La Vanguardia ha callat i atorgat davant una causa general contra Catalunya que ha provocat tant dolor", ha denunciat. "El diari s'ha allunyat de la centralitat que buscaven amb persones com jo", ha considerat, a més de sentenciar que "estic fora per pura censura ideològica".

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#62 BEJOTA, BCN, 27/05/2021 - 12:15

EL PROBLEMA DE CATALUÑA ES QUE HAY MUCHAS RAHOLA, FERRUSOLA ,FORCADELL, DE GISPERT , PONSATI BORRAS Y DEMÁS EJEMPLARES DEL MATRIARCADO CATALAN ,CAUSA DE FRUSTRACION Y VIOLENCIA.

#61 Mur, Barecelona, 27/05/2021 - 11:46

Relájate, "Rahola MARTINEZ", y dedícate a masticar lentamente en tu casa el odio que profesas y alimentas, ejerciendo de trepa y traficante de influencias en un separatismo soez, zafio, burdo y fascista. Déjanos descansar de gentuza de tu catadura....un poquito.

#58 Dado Esteller, Badalona, 27/05/2021 - 09:51

Yo no la creo. Además en otros artículos, supongo de los que ella presupone dirigidos por la mano negra (eso es racismo, podríamos decir la mano sucia, oscura) pues bien ni negra ni impúdica. En concreto en El Confidencial. También dicen que su sueldo junto con el de Javier Cárdenas no era del montón.
De ahí y si encima de forma presunta en su

#57 LoisA, Tabarnia, 27/05/2021 - 09:42

Es impresentable las críticas que nos enumera ahora la sra Rahola, críticas que no se oían mientras trabajaba en LV, y es penoso con que ligereza se utiliza la palabra represaliar en el mundo indepe.

#56 Sergi Sergio, Barcelona, 26/05/2021 - 20:39

Y encima desagradecida, esta mujer lo tiene todo, una joya.