Publicitat
Comunicació · 18 de Novembre de 2021. 15:28h.

Rahola escrivia els discursos de Torra

Ho va explicar un dia "als companys de tertúlia"

Rahola escrivia els discursos de Torra

El periodista Josep Manuel Silva ha explicat en un article a El Triangle que Pilar Rahola escrivia els discursos del president de la Generalitat Quim Torra i que ho va explicar ella mateixa "als companys de tertúlia" del programa Tot es mou de TV3.

Silva recorda que durant l'etapa que va ser col·laborador del programa "més d'una persona de l'equip em va dir que si -Rahola- estava allí era perquè tenia informació de primera mà del Palau de la Generalitat, de l'entorn convergent, després PDECat, després Junts". "Ens va arribar a explicar un dia als seus companys de tertúlia que escrivia els discursos a Torra, i vam comprovar que era així, literalment", remarca.

També explica que un dia "vaig dir una cosa que no li va agradar i quan va acabar el programa i vaig anar a acomiadar-me d'ella, va rebutjar la meva salutació" i recalca que "em vaig quedar de pedra, em va dir que no estava d'acord amb el que havia dit sobre algun dels polítics independentistes processats i va reaccionar de mala manera". "Segon avís d'un ego alterat per una conducta que no agrada. Doctor Jekyll i Mr. Hyde, sens dubte. De la seducció a la ira en tot just uns segons", destaca.

El professor de periodisme a la UAB exposa que no va saber res més de Pilar Rahola "fins fa només tres setmanes, quan em van proposar participar al programa FAQS de TV3 en un mà a mà". "Em va donar la 'benvinguda' a les xarxes uns dies abans, com si allò fos casa seva (de fet es mou per aquells passadissos com si ho fos), i de nou quan ens vam trobar allà va ser extremadament amable amb mi", detalla.

"Em va dir -afegeix- que de vegades li posen contrincants que li 'duren 5 minuts', i que estava encantada a debatre amb algú com jo, que tenia 'molta mili'" i admet que "el debat va començar bé". "Vaig regalar a totes dues -Cristina Puig i Rahola- un llibre que vaig escriure i que no vaig poder presentar per causa de la pandèmia i encara que els vaig dir que no feia falta, em van obsequiar amb una falca publicitària mostrant-lo a les càmeres", subratlla.

Tanmateix, assenyala que "quan ella mateixa va citar la presidenta del Parlament i jo vaig voler explicar la situació tan escandalosa que representa mantenir al seu càrrec el segon càrrec més important de Catalunya, processada per prevaricació, malversació de cabals públics, frau a l'Administració i falsedat documental (per fragmentar contractes per afavorir un amic condemnat per tràfic de drogues i falsificació de moneda), no hi va haver manera". "Em va acusar de voler 'embrutar' el nom de Borràs, de desviar l'atenció per no parlar d'altres temes més importants... quan aquest assumpte era exactament el que havíem pactat amb la direcció del programa".

Aleshores, "vist que era impossible debatre-hi", el periodista va decidir preguntar-li "quant cobra" i "denunciar el greu atac a la llibertat d'informació que suposa la retirada de la seva acreditació a un periodista per part del Govern de la Generalitat per formular una pregunta que els va semblar inconvenient (tot i que reproduïa exactament el mateix que havien dit dos col·laboradors d'un programa suposadament humorístic de TV3)".

Finalment, afirma que "em va acusar de joc brut, va perdre els papers, i quan va acabar el programa va seguir imprecant-me a crits fora del plató i em va negar el petó de comiat apartant-me amb la mà. Va marxar irritada i al cap de poc va tornar amb el llibre que li vaig regalar i em va dir: 'Té, et torno el llibre, no el vull'. Li vaig preguntar si estava segura, i em va dir que sí, i vaig marxar a casa meva una mica sorprès de la reacció, al meu parer tan desproporcionada, per formular una pregunta que no em sembla ni insultant ni ofensiva", conclou.

 

 

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#24 Sempre aprens quelcom, Chez Titole, 19/11/2021 - 12:56

Vaja, molts creiem que eren els de Goebbels amb corrector de sintaxi, com ara substituïr jueus per espanyols i coses així.

#23 BEJOTA, BCN, 19/11/2021 - 12:19

TORRA ES UN IGNORANTE COMO LE PUSO DE RELIEVE CARLOS ALSINA EN ONDA CERO.YO LE ECHO MUCHO DE MENOS PORQUE CADA VEZ QUE HABLA ,PIERDE 3000 VOTOS.LAS RAHOLA , DE GISPERT ,FORCADELL ,ETC. SON EL PROBLEMA REAL DE CAT. ,CAUSA DE FRUSTRACION Y VIOLENCIA.

#22 Ítaca Vice, Amer, 19/11/2021 - 10:41

.... i Cucurull la Història de Catalunya

el Prussés és fantàstic !!!

.... curiós

#20 Oriolgután, Marbella, 19/11/2021 - 09:13

La musa del independentismo es más bien mula que musa, una asna muy bien pagada eso si.

#19 Alien, menjant crispetes , Saturn, 19/11/2021 - 08:50

Això explicaria que hàgim assolit un nivell poític i cultural comparable al Renaixement. Comparable, lògicament, per entendre que estem a les antípodes de l'època dels Mèdici.