Publicitat

Míting de tres minuts a Rac1 sense cap pregunta

La periodista Pilar Rahola, ha aprofitat una entrevista a RAC1 al ministre Salvador Illa per a llençar un speach de gairebé tres minuts de durada. Rahola en teoria havia de formular una pregunta al ministre, però ha preferit fer un extens discurs on ha retret a Illa totes les suposades errades del govern espanyol. La periodista, però, ha obviat les errades de la Generalitat.

Rahola ha explicat que no sabia si donar a Illa tracte de “ministre” o de “conseller” i en aquest sentit l’ha acusat de “deixar-nos sense sobirania”. “Aquí teníem competències plenes, teníem estudis a les regions sanitàries, teníem tècnics de molts qualificats de primeríssim nivell i vostès van llançar-ho tot per la borda i el primer que van fer va ser rescentralitzar”, li ha etzibat.

De la mateixa manera, ha criticat el paper de l’Exèrcit i el “menysteniment de la Generalitat”. “Vostès van tractar el president de la Generalitat com si fos un ‘segundo de a bordo’”, ha lamentat.

“Moltes de les decisions que es van prendre a Catalunya no es van prendre perquè vostès no ho van permetre”, ha afegit, a més de considerar que “ens hauríem pogut ajudar molt més si s’hagués fet com es va fer a Escòcia, com es va fer a Gran Bretanya que va respectar la sobirania escocesa”.

“Vostès ara han descobert que amb l’excusa de l’estat d’alarma el que fan és acumul·lar poder”, ha remarcat, a més d’afirmar que “a vostè ja li deu agradar aquesta idea de que Espanya ha de tenir el pes específic del poder”.

“Però jo li vull recordar que el pacte de la transició també era respectar la sobirania i a Catalunya amb el tema de la pandèmia la sobirania ha estat un drap brut que no ha servit per res”, ha assenyalat, a més de sentenciar que “si alguna cosa m’ha ofès com a catalana és com a la primera vostès han escombrat la sobirania d’aquest país”.

Rahola, però, ha obviat les polèmiques protagonitzades per la Generalitat, com ara quan la consellera Budó va afirmar que “amb la independència hauríem actuat abans i no tindríem tants morts ni tants infectats”.

Tampoc ha recordat la crida del president Torra, que va posar com a exemple de lluita contra la pandèmia Guayaquil. ”Si l'Exèrcit vol venir a Catalunya i ens vol ajudar, que es planti a la pista de l'aeroport i eviti que aterrin els avions”, va afirmar.

De la mateixa manera, ha obviat la polèmica per les 1.714.000 mascaretes enviades per l’Estat a Catalunya, que el conseller Buch va considerar una ofensa. “Si algú del Gobierno de España se li ocorre que la propera xifra de màscares té a veure amb el 1.939 i per tant ens donen 1.939.000 màscares, no ho permetrem”, va advertir en roda de premsa.

Finalment, tampoc ha esmentat la polèmica per les regions sanitàries, que va deixar Barcelona aïllada, ni el fet que el Govern rebutgés un divendres passar a la fase 3 del desconfinament per tot seguit demanar dilluns, només tres dies després, que es posés fi a l’estat d’alarma.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Guineu, Lleida., 30/06/2020 - 10:54

Ja sabem que el feixisme separatista ,impera per RAC1. Aquí una mostrando en el discurso de la Rajola.

#23 Pere Andreu, Barcelona, 30/06/2020 - 10:16

La Ràdio de Godó és i ha estat una de les principals corretges de transmissió d'odi que ha dividit Catalunya aquests darrers anys. Que s'ho facin mirar

#22 Tabarnés puro, Barcino, 30/06/2020 - 09:00

¿¿Qué tendrán que las competencias con la soberanía?? Los ayuntamientos tienen competencia en la recogida de basura y a nadie se le ocurre decir que son soberanos. Este es el nivel de los supuestos políticos y politicastros de este estercolero en el que han convertido Cataluña. Rahola, jubílate.

#21 Masias , Mis posaderas , 30/06/2020 - 08:53

Yo proprondria al señor Illa, que a esta señora en vez de hacerla la PCR se le haga la PIR ( Prueba de Imbecilidad Relativa )

Superaria todos los parámetros, seguro

#19 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 29/06/2020 - 23:07

Ara ja només cal que la nostra primeríssima tertuliana ens digui que, amb el govern de la Generalitat "manant", hi hauria hagut menys morts a Catalunya per la pandèmia. Ja ho va dir la zombie Meritxell Budó.