Comunicació · 6 de Febrer de 2014. 08:52h.

Rahola: "no sóc una mentidera"

"En més de trenta anys de vida pública mai no he dit que fos allò que no sóc"

Rahola: "no sóc una mentidera"

Imatge de l'article

La periodista Pilar Rahola, en un article d'opinió a La Vanguardia, explica, sense citar directament El Mundo, que "ahir vaig tenir l’honor de ser portada en un d’aquests diaris que estimen tant el procés català. Atès que no sóc ningú des de la perspectiva de la informació general, ni estic en política, ni dirigeixo cap empresa, ni res per l’estil, necessàriament m’he preguntat com és que han tingut una deferència tan gran cap a la meva persona".

"En general els que fem opinió pública no som notícia i, si ho som, no acostumem a tenir una portada al costat dels Rajoy i els Rubalcaba. Com a molt, quatre manyagueries àcides d’altres col·legues. Però inexplicablement qui escriu això ha rebut la distinció de ser considerada notícia central, i la veritat és que només puc agrair el gest", ironitza.

"L’interès que el diari mostra per aquesta humil ploma, com diria el clàssic, 'me llena de honda satisfacción'. Superada la satisfacció, tanmateix, la pregunta és: per què? Quina rellevància deu tenir la meva trista figura al bell mig de les grans tempestes espanyoles? I la veritat, per bé que tinc la sospita dels motius, avui m’ha pujat l’autoestima…", afirma.

"La informació assegura que jo sóc una mena de mentidera que m’invento la biografia i que he anat pel món dient que sóc doctora. No cal dir que la llarga llista –i perdonin– de premis internacionals que m’han donat al llarg dels anys –com el Morris Abram Human Rights, atorgat a Ginebra per UN Watch, o el Daniel Pearl a Boston, per la Lliga Antidifamació Americana, o el Samuel Hadas…– no hi surten per a res, ni tampoc aquells aspectes que podrien deixar en una posició una mica decent la meva figura. No", recorda.

"La idea és vendre que servidora –és a dir, una persona implicada públicament en el procés català– no és fiable i té una biografia inventada. Com és obvi, li vaig explicar al periodista que a Sud-Amèrica sovint t’anomenen 'doctora' o “'licenciada' i que mai no n’he fet cas, que sempre ha estat la paraula 'llicenciada' en la meva biografia en català al web, i que no tenia la més petita idea que això no fos així en els altres idiomes".

"Sens dubte malament per no haver-ho comprovat, però també és cert que en més de trenta anys de vida pública mai no he dit que fos allò que no sóc. Ans al contrari, he tingut tendència a no explicar els premis que rebia", conclou.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#65 Ironia, barcelona, 09/02/2014 - 07:32

Molt bona resposta i celebro que mantinguis la ironia, perquè amb aquesta colla del Grup Godó i més cap a la dreta, com denoten algunes entrades d'aquest diari, s'han de tenir recursos. I tu en tens.

#63 BEJOTA, bcn, 08/02/2014 - 17:09

SRA. BELÉN ESTEBAN (PERDÓ, DRA. RAHOLA ):DEIXI DE DIR XIMPLERIES I MILLORI EL SEU COMPORTMENT ALS MEDIS.

#62 Carles, Tarragona, 07/02/2014 - 15:01

perquè la tenen a la tele?

#61 JordiMB, Bcn, 07/02/2014 - 13:51

No és cap mentidera, només és una doctora horroris càusa especialitzada en els Drets Humans en el Mur de la Vergonya Sionista des de fa molts anys.

#60 pep, manresa, 07/02/2014 - 13:47

la Rahola té raó, no és cap mentidera, només és una bacallanera que mai no diu la veritat. És sionista i falsa fins i tot quan amenaça un policia municipal perquè havia demanat la grua en haver aparcat ella en un pas de vianants: "usted no sabe con quien habla", sic, en castellà a l'original.