Publicitat
Comunicació · 7 de Febrer de 2015. 11:23h.

Rahola qüestiona la Constitució del jutge Vidal

Diu que el text inclou "plantejaments naïfs, molt a l’ús populista"

Rahola qüestiona la Constitució del jutge Vidal

Article de Pilar Rahola

La periodista Pilar Rahola ha qüestional la proposta de Constitució del a República Catalana que ha redactat el jutge Santi Vidal. “Alguns plantejaments naïfs del text de Vidal, molt a l’ús populista, em semblen molt discutibles”, ha manifestat en un article a La Vanguardia.

L’escriptora també ha assenyalat que “no entenc què fa Santi Vidal escrivint una Constitució catalana sense encàrrec oficial, sense procés parlamentari pertinent, sense l’aval de partits i institucions i la resta del procés constitucional lògic després d’unes plebiscitàries”. 

Rahola assenyala que “es cert que feina feta no té destorb”, però considera que “tota aquesta història em sembla molt estranya, perquè crec que ajuda a confondre la situació tot convertint una aventura personal en una fita col·lectiva”.

Malgrat sentir-se “incomoda amb aquesta història”, la periodista veu una “persecució ad hominem” contra el jutge i constata que “no hi ha problema si un arriba a ser president de tot un Constitucional amb el carnet del PP a la boca, com tampoc no passa res si ha escrit floretes sobre Catalunya de vergonya aliena i després ha de decidir sobre temes catalans. Però si el Quixot parla català i topa amb els molins de l’'ancha es Castilla', aleshores li cau la marabunta, probablement en forma d’expulsió de la carrera judicial”.

Finalment, exposa que “sembla que l’important no és que Santi Vidal sigui un bon jutge ni un professional rigorós –com és el cas–, sinó que en el seu temps lliure pensa pel seu compte i no és el compte de números marcats que imposa l’Estat”.

“D’aquí que en aquest moment d’assetjament sistemàtic pel simple fet de pensar lliurement en una democràcia, només cal estar al costat de Santi Vidal i expressar la solidaritat i el suport”, conclou.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#21 Marcel, Sabadell, 09/02/2015 - 14:52

Ens cal un exèrcit! De fet ara mateix el pagem per tant no ens vindrà de nou. Visca l'exèrcit català!

#20 ramon, barcelona-c, 09/02/2015 - 10:45

Diuen que els catalns som uns garrepes o no es cert en tot. Regalem arguments als nostres antagonistes de forma gratuita però que deuen provocar una satisfacio personal important. "" Que s' ha cregut aquest"" Visca la subtilitat i l'itel.ligencia.Semblem rucs.

#17 Pijoaparte, El Carmel, 07/02/2015 - 22:12

La Vidala sería la única constitución en el mundo en la que se manifiesta la anexión de otros territorios e incluso propone el nombre que deben de tener. Una constitución de un loco para talibanes y catetos.

#17.1 Antoni, Barcelona, 09/02/2015 - 06:40

El texto dice explícitamente lo contrario de lo que usted manifiesta. Usted miente, demostrablemente.

#16 Tirant, Bcn, 07/02/2015 - 18:11

No entiendo como aún hay gente que dedica parte de su tiempo en leer a esta señora ..

#15 TELAMARINERA, Vilanova, 07/02/2015 - 18:05

Nos hacen hacer el ridiculo. No por las ideas, por las formas.