Comunicació · 24 de Novembre de 2013. 11:03h.

Rahola recomana "no escoltar" Vargas Llosa

La periodista replica les declaracions de "l'il·lustríssim marquès" contra el nacionalisme

Rahola recomana "no escoltar" Vargas Llosa

Imatge de l'article

La periodista Pilar Rahola, en un article a La Vanguardia, replica les darreres declaracions de l'escriptor Mario Vargas Llosa contra el nacionalisme català i assenyala que "podríem explicar-li algunes coses al senyor marquès, però fa una mica de fatiga, perquè és sabut que no hi ha pitjor sord que el que ho té tot sentit".

"Podríem explicar-li, per exemple, que el nacionalisme català sempre va tenir un caràcter defensiu, sempre va ser inequívocament democràtic i sempre va lluitar per les llibertats de tots. De tots, inclosos els tots d’Espanya", proposa.

"Podríem parlar-li dels que moriren sota el feixisme defensant la identitat catalana, de les lleis repressives que han intentat reiteradament destruir el nostre idioma, de la barbàrie que sovint ha utilitzat la bandera d’Espanya per imposar-se", afegeix.

"Fins i tot podríem parlar-li de la naturalesa antiètnica del llegat català, de la terra d’acollida, d’una nació feta d’al·luvions humans que l’han enriquit. Podríem recordar-li els anys a Barcelona, on respirava un oxigen una mica més lliure".

"Podríem parlar-li dels escriptors que van lloar la independència del Perú, i del llegat dels quals se sent hereu. Podríem fins i tot demanar-li que quan es posa formidable, en actitud Max Estrella valleinclanesc, parlés en aquests termes brutals sobre el nacionalisme espanyol més recalcitrant, el que vol enviar presidents democràtics a la presó, el que té horror a les urnes, el que recorda el soroll de la Brunete, el que nega el dret dels pobles al seu destí".

"De fet, a l’amic Vargas Llosa podríem dir-li, demanar-li, explicar-li tantes coses... Però al final queda el que va dir Mario Benedetti de l’il·lustríssim marquès: 'A Varguitas cal llegir-lo, però mai no hem d’escoltar-lo. Caldrà fer-li cas".

Publicitat
Publicitat

86 Comentaris

Publicitat
#64 lluisg, reus, 26/11/2013 - 14:38

Peri com gossa aquesta cridanera a parlar d'un geni com Vargas Llosa?? No li arriba ni a la sola de la sabata

#63 Belén, Madrid, 25/11/2013 - 16:19

Esta tía es tonta e inculta, no tiene ni idea de historia, debería ir a una escuela normal

#62 BEJOTA, bcn, 25/11/2013 - 15:53

JO RECOMANO NO ESCOLTAR A RAHOLA PERQUE CRIDA MOLT COM LA BELÉN ESTEBAN i i diu moltes ximpleries.

#62.1 Jesús, El Prat, 25/11/2013 - 16:09

Apunte, no escuchar a la CONDESA Rahola del imaginario reino catalonico.

#60 mireia, barna, 25/11/2013 - 13:33

La tia Julia si que va respondre-li bé ... i molt !!!

http://es.globedia.com/desmintiendo-vargas-llosa-varguitas-dijo

#58 pepejo, Barcelona, 25/11/2013 - 11:28

I per què no se l'invita cordialment a tornar a la seva terra a seguir fent de liberal,. en lloc de mantenir-lo nosaltres?