Publicitat
Comunicació · 4 de Juliol de 2019. 09:32h.

Rahola s'empassa les crispetes

La periodista qüestiona la "testosterona" espanyola, però no fa autocrítica

Rahola s'empassa les crispetes

La periodista Pilar Rahola ha qüestionat en un article a La Vanguardia la "testosterona" de la massa crítica ­espanyola, però ha evitat fer autocrítica després que el Tribunal General de la Unió Europa desestimés la demanda de mesures cautelars que van sol·licitar Carles Puigdemont i Toni Comín perquè s'obligués al Parlament Europeu a permetre'ls prendre possessió dels seus escons.

"Doncs sí, crispetes. I no perquè s'hagi guanyat la difícil partida jurídica que es veurà al Tribunal de Luxemburg, sinó perquè justament hi haurà el debat", diu Rahola, que exposa que "a partir d'ara, pot guanyar una tesi o l'altra, i que res no és segur, perquè el debat ­serà tan complex com vidriòlic, i ni és bona l'eufòria, ni és lògic el derrotisme".

Tot i això, afirma que "veurem, però en tot cas el procés judicial avança pels camins desitjats per la causa catalana". En aquest sentit, lamenta que "aquest fet, però, que és d'enorme importància, sembla desaparegut completament d'aquells mitjans es­panyols que couen el relat al Madrid imperial, allà on el pensament ha ­esdevingut únic".

L'escriptora critica que "han gaudit d'un deliri orgàsmic perquè el president Puigdemont no ha entrat en sòl francès i no ha pogut anar al Par­lament Europeu, i aquesta eufòria ha tingut la seva cua pertinent en tota mena de mofes i menyspreus contra les esperances independentistes". "Ha estat com si finalment guanyessin la guerra de Flandes, aquesta vegada ­sobre els catalans, per bé que cada ­vegada que passa alguna cosa menor ho tornen a celebrar", ha reblat.

Pilar Rahola considera en aquest sentit que "la massa crítica ­espanyola ha demostrat no ser gens crítica –de fet, gairebé inexistent–, ­però tendeix a anar molt sobrada de testosterona, permanentment atrapada en una concepció èpica i essencialista de la política". "És així com amaguen i/o menys­preen les notícies rellevants, alhora que eleven a categoria estel·lar aquelles que són menors", ha sentenciat.

La periodista posa d'exemple la resolució del tribunal de Schleswig-Holstein sobre la llibertat de Puigdemont, la resolució del grup de treball de l'ONU i ho contraposa amb el "gran soroll amb dues qüestions menors al Tribunal d'Estrasburg que no entraven en qüestions centrals i que es referien a uns serrells".

Finalment, ha apuntat "s'agafen al no a les mesures cautelars de Luxemburg, respecte als eurodiputats catalans (quan era evident que no s'atorgarien) i no donen importància al fet cabdal d'haver acceptat el recurs". "Han mostrat una alegria desaforada per la no entrada del pre­sident en sòl francès, i no han reaccionat davant la presumible barbaritat que intentessin segrestar-lo", conclou.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#34 Josep, Lleida, 05/07/2019 - 08:34

Prou que en vas gaudir de la " testosterona española " quan eres al congres dels diputats, eh picarona.......

#33 Sergi, Bcn, 05/07/2019 - 06:18

Seguidors?? Sou una secta, i de les sectes no es surt fàcilment. Et recomano informació amb un especialista.

#32 Juan, Bcn, 05/07/2019 - 01:57

Cree el ladrón que todos son de su condición.

#31 Rahola la Palmera, Barcelona, 04/07/2019 - 23:50

Claro. ¿Cuál, se refiere en este proceso o el del procés? Vamos, que si es este, ya no hay caso ni nada. Haces el ridículo con tu existencia Rahola.

#29 Tom, Barcelona, 04/07/2019 - 21:53

Pues nada....a seguir con el delirio...total mientras cobra por ello..verdad pili? Por cierto, en La Vanguardia (Española) que no se sorprendan si ya no la lee ni el Tato...

#29.1 Ho...Baltar Fabronzi, El Prat de Llobregat, 05/07/2019 - 07:30

Jo sé que l'envien als Instituts públics catalans. No sé si a tots o només a les zones "no amigues de l'independentisme". Sigui com sigui malbaratar recursos via subvencions...o però és que a Sevilla, o però és que a Albacete... a mi m'en foten altres llocs, aquí hi ha moltes necessitats greus no superficials i s'intenten comprar voluntat

#29.2 Ho...Baltar Fabronzi, El Prat de Llobregat, 05/07/2019 - 07:32

acords al Palc del Barça. Després és molt fàcil fer les culpes, totes, per descomptat a Madrid.
Si una persona física o jurídica, ajuda a una altra, és còmplice.
Doncs ERC com que ajuda a "G"overnar o "C"oogovernar al,PDECat, per blanquejar les politiques aplicades, no us penseu que són tan i tan d'esquerres els primers.
Quan convé me

#29.3 Ho...Baltar Fabronzi, El Prat de Llobregat, 05/07/2019 - 07:32

no subvencions.