Publicitat
Comunicació · 23 de Maig de 2014. 09:44h.

Rahola s'inclina cap a CiU

La columnista afirma que una victòria d'ERC pot "afeblir inevitablement Artur Mas"

Rahola s'inclina cap a CiU

Capçalera de l'article

La periodista i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Pilar Rahola, en un article a La Vanguardia, considera que les eleccions de diumenge estan "carregades pel diable" i recorda que a Catalunya "les coses també tenen marges molt prims, perquè tant les posicions com el tauler poden fer un tomb".

Rahola es pregunta "quin dels dos ballarins de la yenka sobiranista sortirà primer al ball, que no és el mateix Convergència que Esquerra, i viceversa?". En aquest sentit considera que "on es juga la batalla més dura –malgrat que sembla incruenta– és a la trinxera sobiranista, perquè aquí l’ordre dels factors sí que altera, i molt, el producte".

"És per això que el dilema que viuran molts votants independentistes no és menor, atiats entre el vot a l’original independentista, marca republicana, o el vot a un partit central, el líder del qual ha protagonitzat un gir històric", assenyala.

"És a dir, votar ERC i deixar que Convergència es cogui una miqueta, i afeblir inevitablement Artur Mas, cosa que farà molt feliç Mariano Rajoy?, o bé votar Convergència, malgrat que el procés també necessita una Esquerra forta? Perquè el cert és que, a diferència del corazón loco, el vot no pot estimar els dos partits alhora", ironitza.

"No oblidem que l’urna és la batalla final, i a dins no hi ha consens, ni entesa. El cert és que no és un dilema fàcil per a molts, perquè el millor per a la consulta és la quadratura del cercle: que Artur Mas en surti enfortit, que tots dos partits augmentin els seus vots, que el procés avanci més sòlidament, etcètera!, afegeix.

"Però com es pot aconseguir quan tots dos es disputen el mateix territori electoral? Perquè no ens enganyem, ERC li pren vots sobretot a CiU, i això engreixa un partit, però n’afebleix la suma. I si CiU quedés segona, la lectura a Madrid seria èpica. Queda dit, doncs, un bon dilema", conclou.

Després de la publicació d'aquesta notícia, Pilar Rahola, via twitter, ha afirmat que "plantejo un dilema on les dues possibilitats -CIU o ERC- tenen bones i males conseqüències. Us heu passat". "I sí, crec q si CIU queda segona, s´afebleix Mas. Però em sembla que això no és una petició de vot, és una evidència", ha afegit.

Igualment, pel que fa a la seva condició de periodista i membre del CATN, ha argumentat que "no assessoro un govern, sinó un procés de país. El matís és fonamental. I faig anàlisi, no informació. Les dues coses poden ser". "Recorda que el CATN és un acord dels partits que estan amb el procés de la consulta", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#57 Tresa, barcelona, 25/05/2014 - 15:40

Rahola, valoro en molt la feina que estàs fent entre el grup Godó. Realment, tens valor. Però no et preocupis per Mas, a qui respecto: però el procés no és Mas, ja ho saps. És més, si pateixes per ell, pensa que ja no será tant el cap de turc perquè els vots que ell perdi passaran a ERC

#56 jordi, bcn, 24/05/2014 - 20:20

Avans de votar ciu...Me la cortooooooo

#55 jordi, mataró, 24/05/2014 - 12:02

Ja ho entenc. Des de que va sortir amb la cua entre cames del PI, la Rahola és una assalariada de CDC.

#54 Jordi de Sants, Bcn, 24/05/2014 - 02:26

Em sap greu dir-ho, però aqui hi ha la figura del Duran pel mig, no shi val a fer-se el despistat. Haurien d'haver aclarit la posicio mes al principi. No es culpa nostra si esperen a veure-les venir oi? És culpa seva, per carques

#53 josep, Igualada, 23/05/2014 - 22:38

Tu ho has dit Rahola, el Procés també necessita una esquerra forta, per això s´ha votar ERC. Sembla que això podria afeblir CiU i es ben cert, també que podria afeblir Mas i es ben cert, es necessari deslliurar-nos de CiU que enganyosament se´ns presenta com imprescindible sense se ser-ho.