Publicitat
Comunicació · 15 de Novembre de 2016. 09:15h.

Rahola també creu que falta múscul

La columnista compara el procés amb la roda d'un hàmster i critica l'"èpica de butxaca"

Rahola també creu que falta múscul

Rahola

La periodista Pilar Rahola, en un article a La Vanguardia, mostra la seva “perplexitat” amb l’estat actual del procés sobiranista i admet que “comparteixo la preocupació de Francesc-Marc Álvaro en el seu article d'ahir, i que es resumiria en la necessitat de l'independentisme de tenir ‘més temps i més múscul’ per reeixir”.

“Personalment hi veig tres mancances importants: una absència d'estratègia complexa per tal d'enfrontar-se als reptes de l'Estat, empresonats en la dialèctica letal de l'acció-reacció; un arraconament en la trinxera, el pitjor territori per fer política eficaç; i una deriva cap a l'heroisme de cap de setmana que està més a prop de l'estètica buida que de la intel·ligència política. Ras i curt, cada dia ens apropem més a la pancarta, la provocació i la reacció i menys a la política d'altura”, adverteix.

“Com si el moviment s'hagués contaminat de cupisme tant com s'ha allunyat de l'ordre revoltat que l'havia definit. És a dir, cada dia més lluny de l'eix central del país. Ara, per exemple, ens entretindrem amb el dia de la Constitució, i novament farem rodar el hàmster, que si treballem, que si els jutges, que si desobeïm, que si ens detenen, i tindrem noves medalletes de pa sucat amb oli per ensenyar als néts”, assenyala.

“Però tota aquesta èpica de butxaca servirà per enfrontar-se a la poderosa maquinària d'un Estat que només podem vèncer amb la política més eficaç? Ho dubto sincerament. I ho dubto sobretot perquè no crec que totes aquestes accions heroiques d'un heroisme adolescent tan tendre com ingenu sorgeixin d'una estratègia brillant sinó d'una improvisació permanent que ens porta de batalleta en batalleta fins vés a saber on”, qüestiona.

“No pot ser que anem provocant petits reptes a l'Estat simples esgarrapades sense haver dissenyat l'estratègia ni anar a l'una, AMI inclosa, ni saber per què ho fem. És la resistència enamorada de resistir, feliç en la batalla de l'asfalt, però incapaç de planificar l'estratègia del despatx. Ens sobra estètica i ens manca estratègia. Ens sobra improvisació i ens manca planificació. I pel camí, podem guanyar la glòria i perdre la història. Ai!”, conclou.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#23 arm, figueres, 15/11/2016 - 18:20

recordo que es deia que el mon ens mira, que tothom en el mon esta pendent de catalunya, i ara dius això Pilar, que ha passat? Suposo que Trump es posara en contacte en Puigdemont molt aviat, si catalunya es tant important, no pot tarda gaire a parlar amb Puigdemont

#22 Poca-solta, Barcelona , 15/11/2016 - 17:00

Amb el temps que fa en aquests dies de novembre, aquesta senyora es refredarà. Es veu que la pobra no està ben assessorada.

#21 Influències mortals, Ger-Undar, 15/11/2016 - 16:10

No és que el moviment s'hagi contaminat de cupisme, és que el moviment actual està controlat absolutament per les idees de la CUP, i tot plegat no és gens estrany quan aquesta trepa han literalment "fet passar un president a la paperera de l'Història", dominen el Parlament i el páis sols és CU

#20 Joanv, Sabadell, 15/11/2016 - 15:45

Cada cop que veig o sento 'rahola' canvio de noticia, canal o emisora. Quin parasit, no diu res interessant tot es murri.

#19 Carlos Gomez, Bcn(Valencia Nord), 15/11/2016 - 15:32

Antonio Baños (CUP) a Pilar Rahola:
"Basura sionista. Basura rellena de ignorancia y pomposidad. Basura. Ser catalán es un infierno por tener que soportar a un ser como este hasta en la sopa. Basura".
Publicado el 29 septiembre, 2015
POLÍTICA NACIONALISTA Y NOTÍCIAS