Publicitat
Comunicació · 18 de Gener de 2012. 10:00h.

Rahola troba una "bestiesa" el 'Viva España' a Mas

Acusa els Mossos d'"embolic mental" per "usar el català com a munició contra el Govern"

Rahola troba una "bestiesa" el 'Viva España' a Mas

Captura de l'article Pilar Rahola

La periodista i escriptora Pilar Rahola ha criticat els sindicats UGT i CCOO de Mossos d'Esquadra per "usar el català com a munició contra el Govern en la seva lluita sindicalr" i als membres del cos de policia que van rebre el president del Govern, Artur Mas, amb el 'Viva España' perquè "han fet un seriós mal a la dignitat i a la imatge de tot el cos".

En un article a La Vanguardia, cosidera que aquesta acció davant del president és "una nova demostració de garbuix d’idees mal païdes i d’embolic mental. Però què els passa? I, sobretot, com se’ls acut una bestiesa com aquesta? Perquè és evident que no han fet cap esgarrapada a la conselleria –si aquesta era la intenció–, però han fet un seriós mal a la dignitat i a la imatge de tot el cos".

Rahola posa de manifest "la ràbia i la tristor es refereixen a la decisió de la UGT i CCOO d’usar el català com a munició contra el Govern en la seva lluita sindical. És a dir, l’amenaça que van llançar bo i assegurant que no parlarien en català com a protesta pel capteniment d’interior respecte a les seves reivindicacions".

Tot i això, la periodista comparteix algunes reclamacions que fa el cos i diu que "no pot ser, per exemple, que els Mossos s’hagin de pagar les armilles antibales, perquè parlem d’una gent que està en primera línia de foc i es juga la vida perquè nosaltres puguem dormir tranquils", però "barrejar una lluita sindical amb el català implica que no s’han entès unes quantes coses".

L'escriptora recorda que "el català no és patrimoni d’un partit, sinó de tots els catalans, de manera que l’atac és contra tots. O no ho creuen així CCOO i la UGT? Espero que sí, perquè aquests dos sindicats han estat sempre seriosos en la lluita a favor de l’idioma" i afegeix que "els Mossos tenen el mandat estatutari de defensar els símbols de Catalunya i qualsevol menyspreu en aquest sentit els desqualifica".

Finalment, denota "una manca de maduresa sindical preocupant en uns representants que han de defensar els interessos d’un cos tan sensible com és la policia nacional. En fi, esperem que hagi estat un groller error d’estratègia, perquè qualsevol altra opció significaria que alguns sindicats no tenen clara la dignitat dels símbols del país que defensen. I això seria gravíssim".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#13 angel, Cardedeu, 19/01/2012 - 23:40

Els mossos tenen tota la raò, perque en Sr. Mas es tan español com el Rajoy.

#12 Manolo, Barcelona, 19/01/2012 - 17:57

A que viene tanto escándalo Sra Rahola? . Acaso el Gran Timonel Sr. Mas no hablaba siempre en castellano hasta ya muy mayorcito?

Es mejor cerrar una planta en un hospital, o dejar de comprar chalecos, que darle subvención al Omnium, o a la patronal a través de la Cámara de Comercio?

Patético

#11 Gargot, torello, 19/01/2012 - 10:10

. . . i aquests son els que ens han de defensar del imperialisme espanyol ? . . . Un flac favor a la nostra llengua !!

#10 jajajjaaaaaa, Barceloan, 19/01/2012 - 09:48

a mi e sembal una bestiessa que a aquesta sionista radical algu li faci cas a Catalunya

#9 gemma, Barcelona, 18/01/2012 - 19:23

Mi novio es mosso y habla castellano. Es un pijo metido a poli. Y la verdad es que está muy pero que muy bien pagado. Yo no me quejo, pero entiendo que haya gente u otros polis de otros cuerpos que le tengan envidia.