Publicitat
Comunicació · 29 de Novembre de 2011. 09:39h.

Rahola: "TV3 té un problema"

"Des d'una plantilla voluminosa, fins a un excés de canals"

Rahola: "TV3 té un problema"

Rahola, en una foto d'arxiu

La periodista i escriptora Pilar Rahola considera que "TV3 té un problema, per molts motius que van des d'una plantilla voluminosa, fins a un excés de canals" i ha acusat la directora de TV3, Mònica Terribas, de fer una "dramatització sobreactuada" amb la retallada del 13% del pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que "en res no ajuda a racionalitzar el problema".

En un article a La Vanguardia, atribueix aquesta dramatització "no tant per les llàgrimes en seu parlamentària –força sorprenents– sinó perquè crec que Mònica Terribas està reaccionant com siTV3 fos un territori assetjat per l’enemic i ella fos Joana d’Arc defensant la posició davant les hordes enemigues. L’enemic és la Generalitat? El seu enemic és Artur Mas? I, ho fa per convicció o per estratègia?".

En aquest sentit, la periodista diu que "sigui com sigui, no és acceptable utilitzar un TN per canalitzar el malestar de la seva directora –arribant a publicar fins i tot tuits insultants contra el Govern–, com tampoc no ho és que no sigui el director de tota la Corporació el que porti el pes de la reacció. De vegades fa l’efecte que la Mònica, que és una excel·lent periodista, té vocació de líder polític. O això, o no s’entenen les seves actuacions".

Rahola creu que "Catalunya no necessita sis canals públics propis, i menys quan la seva audiència sumada, sense comptar TV3, no arriba al 6%. Com no és lògic tenir gairebé dues mil persones en plantilla per a un públic potencial de set milions. Entenc que no es toqui la plantilla, però és difícil defensar el seu excés. I menys defensable resulta el paper que està fent la seva directora, sens dubte excessiu. Hauria de ser la gestora de la racionalització, i no la líder de la trinxera. Però ha optat per ser Joana d’arc, potser perquè en els temps difícils sempre queda bé fer de màrtir".

Per  últim, manifesta que "no és acceptable dir als ciutadans que serà necessari tancar quiròfans, i no tocar ni un pèl de la televisió pública. Sens dubte TV3 és molt important per al país, i és necessari que mantingui el seu bon prestigi, però qui ha dit el contrari? Per què tancar dos canals que ara com ara són un luxe equival a no se sap quin desastre mundial?".

Publicitat
Publicitat

193 Comentaris

Publicitat
#76 AntoniC, igualada, 02/12/2011 - 12:01

Pilar, quanta, quanta raó tenies amb la Terribes!!! El seu afany de protagonisme la porta a ser ella la prota de totes les entrevistes. Es impresentable.

#75 agustí, barcelona, 01/12/2011 - 11:55

Veig que comença a haber una batallla de dades, cosa que està bé, pe`ro en el fons en el fons, la cuestió segueix sent que els treballadors de la Teletrés i Cat rad s'han pensat fins ara que eren els P amos del país, i han anat amuntegant privilegi rera privilegi. I ara, això s'ha d'acabar

#74 oriol, barcelona, 01/12/2011 - 10:22

la rahola durant mooooolts anys ha estat a TV3.
Si te pebrots, que digui el que ha cobrat.
El mateix dic del cuní. Quant ha facturat la seva productora broadcaster? Quant ha pagat als seus empleats?

#74.1 lluís, abrera, 01/12/2011 - 10:52

aquesta rahola es una frustrada en tots els aspectes de la seva vida, política, periodista... Però el temps posa a tothom al seu lloc. I a ella ja l'ha posat a la "noria", que es on li toca.

#74.2 Martinet, Dresden, 01/12/2011 - 11:04

Veus com si, que sou tan rucs que si us llencen una corda us pengeu tots sols?

Terribas va treure en Barberà dels Matins per posar en Cuní, que llavors fardava d'ultrasociata, amb aquelles tertulies tan plurals de 3 sociates i en Primo de Rivera

Terribas al carrer per malbaratar cabals públics

#74.3 Un altre Lluís, Barna, 01/12/2011 - 13:06

Lluís,no confonguis la realitat amb els teus desigs o les teves fòbies. La Pilar Rahola té la columna més important dels diaris de catalunya, té un espai propi amb Josep Cuni, considerat el periodista més important del país, i els llibres que ha publicat recentment han estat èxit de vendes.

#74.4 Amadeu, Girona, 01/12/2011 - 13:32

I, afegeixo, és una de les periodistes més guardonades. Però a més, què punyetes, jo començo la Vanguardia per ella. I em sembla que som molts milers. Així que estic amb "un altre Lluís", n´hi ha que confonen les seves fòbies amb la realtiat. Hi ha Pilar per a molt de temps, per sort.

#73 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/12/2011 - 08:06

UN problema?

#72 el raholo d'en Ramon, Barcelona, 30/11/2011 - 23:31

TV3 té el problema que es nega a pagar-me un parell de sacs de bitllets de 500€ per sortir a defensar els ciments Molins per tal d'allargar una mica de no res els 800 quilòmetres del Mur de la Vergonya Sionista... i ara, què s'han cregut, aquesta gent que no són del PPciu com tots nosaltres?.

#72.2 Josep Lluís, Barcelona, 01/12/2011 - 13:32

Com es poden permetre comentaris injuriosos, bruts i tristos com aquest? Em fan pena i fàstic.