Publicitat
Comunicació · 3 d'Abril de 2018. 11:34h.

Rahola veu "setge polític i periodístic" contra els CDR

La periodista diu que és un "moviment ciutadà transversal, espontani i acèfal"

Rahola veu "setge polític i periodístic" contra els CDR

Membres del CDR a l'AP-7 (Foto: CDR Cambrils)

La periodista Pilar Rahola considera que els Comitès de Defensa de la República (CDR) estan "patint en aquests moments un setge polític i periodístic que intenta convertir-los en una mena d'ariet violent, un homòleg a la catalana de la kale borroka basca".

Rahola diu en un article a La Vanguardia que "és injust i malvat que gent de totes les edats i condicions, que es reuneixen en pobles i en barriades, per tal de fer actes de protesta cívica i pacífica (sense anar més lluny, les creus de denúncia que aquests dies s'han pogut veure en platges de l'Empordà), siguin titllats d'escamots de violència urbana".

L'articulista considera que "és el relat que interessa a l'Estat, és el que sostenen els mitjans afins i és el que acompanya la causa penal. Però és un relat tan interessat com fals". En aquest sentit, defensa que és un "moviment ciutadà transversal, espontani i acèfal, nascut arran de la repressió policial de l'1 d'octubre".

Tanmateix, admet que "no és descartable el risc de radicalització d'algun sector, sobretot si la repressió augmenta" i adverteix que "aniria en contra del caràcter pacífic del moviment català i faria un mal sever a tot el país".

Pilar Rahola no creu que "anar encaputxats a aixecar barreres, o tallar indiscriminadament autopistes, sigui la millor manera de demostrar el civisme dels CDR" i diu que aquestes actuacions "abonen l'imaginari violent". "No ho oblidem: la causa catalana és cívica i és pacífica, o no és", conclou.

Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 Joan Carles, Barcelona, 04/04/2018 - 08:58

Aquest "moviment" no en té res d'espontani.
Es començà a organitzar fa molts anys als camps d'entrenament de Jarrai al Pais Basc francès, on anaven a "formar-se" la quitxalla independentista

#15 Aclaración, El Masnou, 03/04/2018 - 17:14

El verdadero problema para los personajes visibles del prusés como la Pilar Rahola llegará el día en que la otra parte también se dedique a formar comités. Luego todo serán lloros y lamentaciones.

#14 Albert Escarré Puig, Barcelona, 03/04/2018 - 17:08

#3

Nena, cada día te veo peor. Viendo lo que estamos viendo en las carreteras catalanas y autopistas,y que tú digas que son pacifistas,es vergonzoso, el independentismo te ciega, tu mente cada día más seca. En sant Boi está tu residencia. Allí no son todos los que están, NI ESTÄN TODOS LOS QUE SON. Te echan a faltar.

#13 Jordi45, BCN, 03/04/2018 - 15:55

Pobrets CDR, assetjats pels periodistes. Ells, que no han trencat mai un plat, ni han tallat mai carreteres, ni han posat mai bombes en concessionaris Mercedes.

#12 Carles Sentis, Vilafranca del Penedes, 03/04/2018 - 15:31

Els CDR són els futurs Comités Antifeixistes.

#12.1 Alguien, BCN, 03/04/2018 - 16:51

Fachas "jugando" a ser "antifachas".

#12.2 Soloesmiopinion, Tabarnia , 03/04/2018 - 18:36

¿el poble aplicará la "justicia" a través dels comités?