Publicitat
Comunicació · 12 d'Abril de 2016. 11:12h.

Rahola veu “vomitiu” l’article d’un col·lega de La Vanguardia

La periodista carrega contra Gregorio Morán pel manifest Koiné

Rahola veu “vomitiu” l’article d’un col·lega de La Vanguardia

Capçalera de l'article

La periodista Pilar Rahola, en un article a La Vanguardia, defensa el manifest Koiné d’alguns dels atacs que ha rebut en els darrers dies. En aquest sentit, Rahola troba “vomitiu” l’article que va escriure el seu company al diari, Gregorio Morán, on titllava l’esmentat manifest de “neofeixista”. Malgrat que Rahola no esmenta Morán directament a l’article, sí que ha aclarit a twitter que l’adjectiu “vomitiu” va pel seu article.

Malgrat admetre que "sóc crítica amb alguns aspectes del manifest i no comparteixo per complet el seu diagnòstic”, Rahola lamenta “la criminalització que han patit els seus signants”. En aquest sentit denuncia que “han sortit a patolls els guardians del Sant Greal espanyol, i com a inquisidors majors del regne, han cremat, apedregat i esquarterat els heretges del manifest”.

“Alguns articles, com el que circulava dissabte a prop d'aquest espai, han estat tan vomitius que dol esmentar-los, però, en conclusió, els uns i els altres, vinguts de la vora dreta o de l'esquerra, han tret l'artilleria major. I ha estat així com gent que ha lluitat per les llibertats i ha defensat el català en els temps més difícils ha estat titllada de ‘feixista’, ‘totalitària’, ‘nazi’ i ‘racista’”, critica.

“I a sobre, alguns dels acusadors ho han fet des de ‘posicions d'esquerres’. Encara que res no sorprèn, perquè hi ha progres molt sectaris i molt reaccionaris, especialment quan es tracta del tema català”, lamenta.

“Aquests són els estranys temps que vivim. A Catalunya, en ple procés d'independència, resulta que debatre sobre l'oficialitat del català és feixista. Alhora, és democràtic, tolerant, progre i civilitzat atacar el català per tots els flancs, no fos cas que el castellà deixés de ser una llengua víctima. I tot dit amb un halo de superioritat moral molt propi dels comissaris polítics”, indica.

“Si no fos indecent, seria repugnant. I sí, és indecent que s'utilitzi el feixisme com a arma llancívola contra posicions catalans; indecent que es titlli de feixistes demòcrates de biografia impecable; indecent que ho facin els mateixos que han estat incapaços de parlar una sola paraula en català en tota la seva vida a Catalunya; indecent que, per matar un debat, es cremi com a bruixes els qui el plantegen. És indecent, encara que, desgraciadament, és molt eficaç”, conclou.

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#59 Juan, Palma, 16/04/2016 - 10:00

Como se ofenden estos independentista que al primero que pasa cerca y dice algo sobre el catalán o sobre Cataluña lo que no están de acuerdo le llaman o fascista o franquista o anticatalán.
Es curioso.

#58 El neguit de la Pilar, Bcn, 13/04/2016 - 17:38

Darrerament es veu aquesta dona molt enrabiada. No vull ni pensar com es devía posar quan alló de l'incident amb la guardia urbana "Vd. no sabe con quien está hablando!!", algú li hauría de demanar que va passar amb els calers del "P.I.".

#57 Sharp, Tarragona, 13/04/2016 - 12:10

Leer las sabatinas de Gregorio Moran es una de las cosas mas gratificantes del periodismo.

este Señor, va por libre, se pitorrea con un estilo brillante de los Sagrados principios del "proces" del izquierdismo y demas verdades de la "Fe" progresista.

Trallero se lo cargaron, a él le buscan

#55 Beto, Tortosa, 12/04/2016 - 21:05

Pilar, ja saps aquest refrany castellà, tant nostre també, que diu "Donde las dan, las toman"...

Si tu qulifiques de "vomitiu" un article d'un company teu que no pensa com tu, no lamentis després que et dediquin adjectius similars a tu i als teus articles.

#54 Josep-Maria, Barcelona, 12/04/2016 - 20:54

Crec que és legítim preguntar-se si en un fragment de l'article, Moran, dóna a entendre -d'una manera indirecta, però barroera- el disgust que li produeix que La Vanguardia tingui una edició en lleng. cat.
És al 2n paràgraf: "...exactament com es va fer aquest diari [...] o la recent democràcia"