Publicitat
Comunicació · 18 de Setembre de 2012. 11:16h.

Ramoneda alerta que el PSC pot caure en "la marginalitat"

"El que no té sentit és negar de ple la independència"

Ramoneda alerta que el PSC pot caure en "la marginalitat"

Ramoneda

El filòsof Josep Ramoneda, en un article a El País, lamenta que "la incapacitat per percebre els canvis profunds que pateix la societat catalana han deixat el PSC desubicat, sense projecte i sense paraula".

"El partit que es presentava a si mateix com el millor retrat de la societat catalana va estar absent de la manifestació més important que ha conegut Catalunya. Mal assumpte quan un partit de vocació majoritària no troba el seu lloc en un esdeveniment com aquest i mal assumpte quan ha d'apel·lar a la majoria silenciosa per justificar el seu paperot. Les majories silencioses són inefables, no parlen", adverteix.

En aquest sentit, considera que "pugnar amb el PP per la bandera de l'espanyolisme seria letal per als socialistes. Si el PP amb ella mai no ha deixat de ser un partit marginal, què sumaran dos partits en aquesta baralla?". "Un càlcul equivocat sobre la recuperació ràpida del perdut pot conduir a la marginalitat definitiva", afegeix.

"El PSC defensa una solució alternativa a la independència. La seva insistència en el federalisme és una resposta. Per això necessita interlocutors federalistes. I fa anys que els busca i no els troba. La via confederal podria ser més atractiva a Catalunya, però xocarà amb els partits espanyols. Però el que no té sentit és negar del tot la independència. El PSC ha de tenir interlocució amb un moviment social d'aquestes dimensions ", afegeix.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#18 Martín Martínez Mart, Barcelona, 18/09/2012 - 18:38

El PSC necessita interlocutors federalistes. I fa anys que els busca..
El federalismo, una solució!..

#17 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 18/09/2012 - 17:44

Lo que no tiene sentido, en una democracia, es que este individuo le niegue al PSC o al lucero del alba a defender lo que les venga en gana, pues solo faltaba ya, sea el autonomismo o incluso el jacobismo más centralista...

#16 Libre, Barcelona, 18/09/2012 - 17:21

Ni el psC ni nadie está negando el independentismo, tienen todo el derecho de estar en contra de la secesión. Sólo faltaría. Pero estar por la unión y la convivencia no es negar el que haya independentistas. Como tampoco ser independentista debería ser excusa para negar a los que no lo somos.

#15 Francesc, Barcelona, 18/09/2012 - 15:00

Altrament, no estar d'acord amb l'Agència Ttributària Pròpia és fer un flac favor a les classes populars catalanes, a qui es deuen i que s'ho passen molt malament amb les retallades brutals, producte de l'espoli fiscal, entre altres coses.

#15.1 Gerard, Barna, 20/09/2012 - 06:12

Sí però caldrà al mateix temps una fèrria vigilància d'aquesta Agència per evitar "temptacions" dels de sempre.

#14 Francesc, Barcelona, 18/09/2012 - 14:54

Francament, en Ramoneda té raó. El PSC s'està acostant a la marginalitat política. Jo només hi veig una explicació, en el seu entestament. No tenen capacitat finacera per desmarcar-se del PSOE.