Publicitat
Comunicació · 8 de Desembre de 2009. 11:20h.

Ramoneda alerta sobre "un parlament ingovernable"

El periodista denuncia la "multiplicació de candidatures"

Ramoneda alerta sobre "un parlament ingovernable"

Ramoneda, en un acte a la Complutense

El periodista Josep Ramoneda ha alertat, en un article d'opinió a El País que "hi ha un interès compartit entre CiU i el PSC: que les eleccions es disputin al terreny central -el seu- i que les baralles polítiques no es tradueixin en un desbordament de l'espai polític català, amb una multiplicació de candidatures que -en cas d'una baixa participació- podria traduir-se en un parlament ingovernable".

D'altra banda, assenyala que "l'editorial de 12 diaris catalans que tant soroll ha generat es pot considerar com el primer document oficial de la sociovergència". "Davant dels rumors insistents sobre una imminent sentència negativa contra l'Estatut, es crida a la mobilització de la centralitat catalana amb la intenció d'evitar que la resposta sigui liderada des de sectors radicals o, si es prefereix, des de l'independentisme", considera.

També lamenta que "negar als catalans el dret a pensar que el seu país és una nació va directament contra la llibertat d'expressió". "S'ha dit que la definició de Catalunya com a nació en el pròleg de l'Estatut és irrellevant perquè manca d'efectes jurídics. Precisament per això crec que és molt rellevant: expressa l'esperit de la confrontació liderada per la premsa conservadora madrilenya", apunta.

Ramoneda afirma que "no n'hi ha prou amb negar una norma o una competència, es tracta de negar als catalans el dret a pensar que el seu país és una nació, és a dir, va directament contra la llibertat d'expressió, contra la manera que cada un té d'anomenar determinades coses. Digui el que digui la sentència, Catalunya continuarà sent per a la majoria dels catalans una nació, l'11 de setembre serà la festa nacional de Catalunya, Els segadors serà l'himne nacional i la senyera la bandera nacional".

"Què es guanya negant la realitat? Quin dret creu tenir el nacionalisme espanyol sobre Catalunya per impedir els seus ciutadans que s'autodefineixin com vulguin? Crec que ha arribat ja el moment de plantejar les coses sense embuts: Catalunya vol més poder i Espanya no vol donar-l'hi. Potser afrontar el problema directament, sense eufemismes, facilitaria l'entesa. L'editorial sociovergent és l'últim intent de mantenir els eufemismes amb vida. I a Madrid ni s'ho agraeixen", conclou.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Jordi r.r.z., SABADELL, 09/12/2009 - 14:20

Están acollonits !. No volen mes pluralitat perque es queden sense mamella. Fástic de Catalanya separatista !

#28 carles, manresa, 09/12/2009 - 10:31

Però què s'han cregut? La forma de guanyar eleccions és convèncer que ho faràs bé, que defenseràs els interessos dels ciutadans que et voten. Si no ho saps fer, és normal que altres s'emportin el vot. Demòcrates de fireta, stalinistes reciclats!!

#27 Kropotkin, Vic, 09/12/2009 - 08:45

Si es que no puede ser. Aqui no puede chupar del bote todo el mundo. Solo los grandes patriotas deberían tener acceso al choriceo. Ha de quedar gente que trabaje, que produzca y a la que se pueda robar sus impuestos. Si no, ¿donde iremos a parar?

#26 Josep Mª (Reagrupament.cat), Terrassa, 09/12/2009 - 08:44

Si uns treballadors d'una empresa son ineptes, se'ls fot fòra per necessitat.
I els sociates ho han demostrat amb escreix i amb males arts.
Es veuen venir la clatellada; quina por que els fem !!!

#25 Tio Canya, Girona, 09/12/2009 - 00:18

Es un sociata, ara ja el hi va bé. Visca la pluralitat. Fora sociates ineptes