Publicitat
Comunicació · 23 d'Octubre de 2012. 12:54h.

"Realment Catalunya no és Espanya"

El Gran Wyoming sobre el veto de TVE a Quim Monzó: "si parlem d'això cal donar-li ja la independència a Catalunya"

"Realment Catalunya no és Espanya"

El Gran Wyoming

El Gran Wyoming ha afirmat que "quan parlem de Catalunya estem tota l'estona mentint. Realment Catalunya no és Espanya" després de ser preguntat en una entrevista a la revista Jot Down pel veto que va patir Quim Monzó a TVE l'any 1994. "Si parlem d'això cal donar-li ja la independència a Catalunya", afegeix.

El presentador manifesta que la direcció va al·legar llavors "que els havien trucat; els havien dit que era independentista, que podia atemptar contra la Casa Reial perquè en un programa en què havia treballat no sé què havia fet... Per què pot treballar a Catalunya i aquí no?"

"Però la realitat és la que és -diu-: aquest senyor pot treballar a Catalunya en televisió, en ràdio i en premsa durant anys, està premiat... aquest senyor era a Catalunya el que aquí era Umbral. Però ve i es carreguen un programa perquè l'han convidat" i afegeix que "que jo no vaig portar un etarra encaputxat! Era un senyor que treballava en tots els mitjans catalans haguts i per haver. A La Vanguardia! Ja veus tu, quin perill tan perillós".

El Gran Wyoming creu que l'Estat hauria de permetre un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya: "si el poble català vol l'autodeterminació, a mi la Constitució tant me fa. El que no estan demanant és la independència de forma unilateral, demanen fer una consulta per veure què es pensa. Qui té por de la veritat? Perquè llavors hauríem de parlar d'un país que està amb nosaltres o està captiu".

A més, afegeix que "si estem parlant que vagi l'exèrcit, com diu La Razón, per exemple, no estaríem parlant que estiguin aquí per gust. Aleshores, el fet que es faci una consulta no vinculant... collons, això no es pot preguntar en una democràcia? Hauria de ser obligatori, almenys per saber què pensen. Potser sortiria el no i s'acabava tot aquest enrenou. Però és que em sembla ridícul. Això es pot fer en qualsevol país del món. Menys a Espanya".

Finalment, posa de manifest que "la independència la demanen els rics. Només hi ha hagut un cas de secessió sense cap problema, que és el d'Eslovàquia. Eslovàquia era la part pobra de Txecoslovàquia, ho demana i l'endemà l'hi donen. Diuen: 'Voleu la independència? Agafeu-la i aneu a prendre pel cul, que ens costeu diners'. I no només els donen la independència, sinó que l'endemà els reconeix tota la Unió Europea. Això és una merda".

"És el mateix cas: un demana la independència i li donen i un altre demana la independència i li posen els tancs. I a més no els donen la benvinguda a la Comunitat Europea, sinó que els diuen que no hi entraran. Si parlem de raó i justícia parlem d'una cosa i si parlem de política parlem del que parlem", conclou.

Publicitat
Publicitat

92 Comentaris

Publicitat
#39 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR - Costa Brava - CAT., 24/10/2012 - 17:30

Cada dia son mes els espanyols que s´ha donen compte de la realitat catalana: Melian, Herrero de Miñon, Miguel Bosse, Del Bosque, Almunia, i ara el Gran Wyoming, mig Europa i gran part d´Amèrica. La INDEPENDENCIA es ja imparable.

#39.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla destroza cerebros..., 13/07/2020 - 19:33

"mig Europa i gran part d´Amèrica. La INDEPENDENCIA es ja imparable..."

Ja, ja, ja, es muy bueno, a ver Manel de Sant Antoni, que esto lo decías en 2012... Como pitoniso no te comerías ni un colín...

#38 LeonAnto, Barcelona, 24/10/2012 - 15:52

Lo dijo un premio nobel (con minúsculas).

Por cierto ¿Quién gobernaba en 1994?

#37 Pere , València, 24/10/2012 - 12:29

Ha ha ha!! Realment Espanya, la pobra, no pot continuar existint per la imbecilitat dels seus subdits. Aquest tio repeteix tots els tòpics de progre que no té ni idea del que està parlant. Per la mateixa raó referèndum per la independència de BCN, prou d'expol.li fiscal!

#36 Manolo, Pedralbes, 24/10/2012 - 09:08

Com que l'aparició d'un país nou afecta a tots els altres, al referèndum s'hauria de fer a escala mundial. Hauria de poder votar tot el món. I si sembla que és massa car, que ho votin a la ONU...

#36.1 català, Vallgorguina, 24/10/2012 - 18:16

Segurament a Europa li interessa més un país que pugui fer mantenir l'euro que no un que l'està enfonsant, com Espanya.

#35 Medaigual, Callander, 24/10/2012 - 00:30

A mi aun no me han dicho que gano con la independencia. Mas sueldo, vivir mejor, menos impuestos??? Yo creo que no. Artur Mas chupasangre, ya nadie se acuerda de las sangradas que nos ha hecho en pro de los recortes.

#35.1 Cigronet, SFG, 24/10/2012 - 10:20

Doncs lamento dir-li Sra. meva que és una solemne ignorant. Segur que en comptes de llegir articles de premsa i escoltar programes on es tracta allò que afecta a la seva vida, es deu empassar tots els articles de la Pantoja i de la Belen Esteban. I si no li ho han dit, informi's.

#35.2 Amb el nom ho dius tot..., Frankfurt, 24/10/2012 - 14:03

"Medaigual" deus pensar. Doncs mira, jo ja fa anys que no espero que em regalin res ni que "gano con la independencia". Això es propi dels castellans que heu viscut de subvencions i peonades. Si vols mes sou, treballa mes o et fas autònom com vaig acabar fent jo i llavors sabras que hi guanyes.