Publicitat

Espinàs porta 35 anys escrivint cada dia als diaris

Rècord guinness

Espinàs, amb el seu últim llibre

L'escriptor i articulista Josep Maria Espinàs, que celebra els seus 85 anys, ha escrit 13.000 columnes durant els 35 anys que porta escrivint un article diari. En declaracions a El Món a Rac-1, ha apuntat que "no he fallat mai. Potser quan vaig tenir legionel·la i vaig estar una setmana fora de joc i no vaig escriure articles, però en tenia un parell o tres d’escrits".

En aquest sentir, ha explicat que "algú del Col·legi de Periodistes em va dir que això era un rècord mundial. No ho sé, no m’importa. L’important és que això m’ha permès pensar, treballar...”
 
Espinàs reconeix que "amb 85 anys no he abandonat la idea de fer una petita caminada aquest estiu. M'agradaria fer-la pel Rosselló, el Conflent" i revela que “no tinc ordinador. Ni entro ni surto d'Internet. No ho necessito, però sóc conscient de la importància de la informàtica”.

D'altra banda, l'escriptor expressa que “m’agrada observar, no puc evitar-ho. M’emborratxo una mica de l’observació. Penso que l’observació és bàsica per escriure. A la vida el que m’agrada és mirar i pensar". “Segurament la meva mirada ha progressat. Hi ha un aprenentatge de mirar, escoltar i associar idees i observacions per treure’n una petita conclusió, literària, personal o afectiva", afegeix.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Séneca, Barcelona, 08/03/2012 - 21:12

Al Sr. Espinàs no li cal cap Guiness; és tan enorme i excel.lent la seva obra que el premi és ell mateix i el que ha aportat a la societat, en coneixement, sesibilitat, civilitat i sentít comú. Ai, si si ni haguèssin mès com ell!

#2 Francesc, Barcelona, 07/03/2012 - 20:16

Moltes felicitats, senyor Espinàs! Sou un Senyor de Barcelona.