Publicitat
Comunicació · 5 de Setembre de 2020. 13:12h.

Reculada de Francesc-Marc Álvaro

Un dels periodistes que més va encoratjar el procés diu ara que “no anem bé”

Reculada de Francesc-Marc Álvaro

Francesc-Marc Álvaro

El periodista Francesc-Marc Álvaro reconeix ara que “no anem bé” i que la política catalana “sembla de fireta”, després de ser un dels tertulians que han encoratjat el procés des de TV3, Rac1 i La Vanguardia. El columnista tampoc troba ara un “èxit” l'estratègia seguida per l'independentisme.

“Part substancial de l'èxit del procés català té a veure amb la distància entre el que es diu i el que es fa. I en administrar-ho amb intel·ligència”, va assegurar a Twitter el 12 d'octubre de 2016, però la seva opinió ha totalment diferent quatre anys després: “ens trobem amb un dels grans defectes dels dirigents del procés: dir una cosa i fer-ne una altra”.

Així ho ha assenyalat Alfons López Tena al seu compte de Twitter, arran d'un article que Marc-Álvaro ha publicat a Nació Digital. L'articulista afirma que la política catalana ha esdevingut “un mena d'Els Pastorets de sessió continua, un espectacle apte només per a l'autoconsum dels més convençuts”. “Tot és molt prim, tot sembla de fireta”, assenyala.

També considera que els independentistes tracten els ciutadans “com a criatures” i subratlla que “sense confrontar-se amb la veritat, qualsevol idea política és una fantasia que mena a la frustració”. “En privat, suposo que Torra admet que no anem bé”, manifesta, alhora que critica que l'independentisme està “més ocupat en les seves misèries que en els greus problemes de la gent”.

El periodista preveu que la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, serà “una nova escena de gesticulació sacrificial que servirà de metadona a aquells que encara creuen que la República 'és a tocar'”. “El teatre de la confrontació voluntarista i sentimental i els interessos d'una part dels que volen tenir càrrec (autonòmic, esclar) conflueixen sense cap problema”, manifesta.

“Que els poders estatals hagin criminalitzat un conflicte d'abast històric no deslliura els dirigents independentistes de la responsabilitat d'evitar el ridícul, la sobreactuació, la confusió i la creació d'expectatives falses”, conclou Francesc-Marc Álvaro.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#19 Destonyer2.0, Barcelona, Tabarnia, España, 06/09/2020 - 10:52

Se sabe ya si la chusma catalanista saldrá el 11 de septiembre es para confinarme ese día y no infectarme...je...je.

#18 Destonyer2.0, Barcelona, Tabarnia, España, 06/09/2020 - 10:45

Gentuza cómo está son los responsables de haber convertido Cataluña en una cuenta pestilente. La creación de Tabarnia les abrirá los ojos de su inmundicia.

#17 Hahahahaaaah, Ciutat sense prensa de debò, 06/09/2020 - 10:42

jhjahahah això se’l diu fer el ridícul jajahhahaha però molt ben pagada ehh hahaha, seguim!!

#16 Menjamela Grandi, Anapurna, 06/09/2020 - 09:23

Pobre hombre: con tantas facciones, escisiones, bandos y grupúsculos mafiosos este no sabe dónde ir a reclamar la paguita. Los dejan solos y esto parece Trípoli. Que dios nos libre.

#15 Quimet lo tronat, Arbucies, 06/09/2020 - 09:13

Marc Alvaro es ara un botifler. Quina vergonya diu en Puigdement ....